Değerler Eğitimi

18 Mart İle İlgili Kompozisyon Örneği

18 Mart İle İlgili Kompozisyon Örneği;

18 Mart İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Biz ölmeyiz.Şehit oluruz. Ağzımızdan son nefeste tek ses duyulur: Allah! Uğruna bir çok canın yurdun dört bir köşesinden koşup gelerek feda olduğu bir toprak, Çanakkale. Bir destanın baştan sona imanla yazıldığı yer. Kurtuluş Savaşı’na zemin hazırlayan. Denizden, karadan ve havadan dünyada ilk kez bir arada mücadele verilen. Daracık bir yerde; mermilerin bile çakışacağı kadar hem de! Gözünü budaktan ayırmayan yiğitler.

Ah Çanakkale! Paramparça bedenler ama sapasağlam, tek parça kalan bir ruh. Kardeşliğin en güzelini yaşatan. Seyid Onbaşı’nın gözünü ilk açtığında Niğdeli Ali’den başka kimseyi göremeyince ilk sorduğu soru ‘Ali’m arkadaşlarım nerdeler?’ dir. Niğdeli Ali de ‘Mertebelerini buldular Seyid’im’ der. Yine bir er, son nefeste taze ekmek kendisine sunulunca ‘Ben zaten ölmek üzreyim. Bu ekmeğin bana vereceği güç boşa gitmesin. Bir kardeşim bundan istifade etsin’ diyerek kendi hakkından o en zor ânda geçer.

Ya analar! Besleyip büyüttükleri kuzularını kınalayarak askere gönderir ve onlardan şehâdet haberini bir müjde gibi bekler. Genci yaşlısı, küçük büyük demeden tek yürekle ve iman gücüyle göklere yükselip bin bir zorluğa ve ölümün
en sahici yüzüne meydan okuyarak ilerlediler. Düşmana geçit vermediler. Kurşunların bütün bir vatanın evlatlarına maddeten yok edici bir tesirinden söz edilebilirdi evet. Fakat bizim erlerimizde hiç bir insan evladında bulunmayan bir koca yürek vardı, iman dolu. Esir olan düşmanlarına bile dinlerini sevdirecek; ahlaklarını övdürecek ve hiç bir surette şaşkınlıklarını gizleyemeyecekleri bir hayranlıkla hatıratlarında saklanacak. Sadece yürek! Yürekle yazıldı ve sadece yürekle okunabilecek. Safça, apak ve tükenmez bir inançla kazanılan bir zaferin geride bıraktığı bu, yüreklerde yanan meşalelerin aydınlattığı sonsuzluğa uzanan sayfalar.

H.Zehra Durmaz

Umarım Sizin İçin Faydalı Bir Çalışma olur. 18 Mart ruhunu her daim yansıtalım

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.