Değerler Eğitimi

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü (Kompozisyon Örneği) Dev Arşiv

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü

12 Mart Bir dönüm noktasıdır,  dirilişin nişanesinin günüdür, 12 Mart Mehmet Akif’tir, yani Türkiye’dir
İnsanoğlu nedense elindekilerin değerini, kıymetini hiç ama hiç bilmiyor. Bunların en önemlilerinden birisi de İstiklal Marşı’mızdır. Atın alan Üsküdar’ı geçmeden sizi bu güzel uykunuzdan uyandırmak istiyorum.
İstiklal marşı bizim yaşam kaynağımızdır. O daha yazılmamışken hepimiz koca bir boşluktaymış gibi hiçbir şeyden tat almıyorduk. Sonra hayatımıza o girdi ve  bizi o koca boşluktan çıkardı.  O okunurken tüylerimiz diken diken oluyor, onun şanlı nidaları ile çiçekler yeniden canlanıyor ve güneş yeniden doğuyor. O bizim şehitlerimizi yeniden canlandırıyor, yeniden yaşatıyor ebedi olarak. Toplum olarak varoluş sebebimizi bize her seferinde hatırlatıyor.
Şimdi o kadar çok insan var ki klavye başında vatansever olan. İstiklal marşının ruhunu yakalamayan, Mehmet Akif Ersoy’u anlamayan bir nesil yetişiyor.
Ben karanlıkta bir mum olmaya geldim. İstiklal marşımı çok seviyorum, vatanımı da çok seviyorum. Bunun içindir ki çok çalışıyorum. Gerçek vatansever de zaten ülkesi için çalışan hizmet edendir. Allah bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın diyen Akif’i iyi anlamalı. Ülkemizin, elimizdekilerin kıymetini iyi bilmeliyiz.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.