Değerler Eğitimi

Teknoloji Bağımlılığı (Afişli)

Teknoloji Bağımlılığı

    Bağımlılık bir şeyin faydasını, zararını gözetmeksizin sürekli o davranışı yapma veya bağımlısı olduğu şeyi/şeyleri istemektir. Nasıl kanser, verem yıkıcı bir hastalıksa bağımlılıkta zaman içerisinde insanı yıkan mahveden bir hastalıktır. Kendini bağımlılıktan koruyamayan insan hastalıklardan, ölümden, ailesini yok etmekten kendini koruyamaz.
    Günümüzde insanların hayatlarını, ailelerini ve neticesinde toplumu yıkan birçok bağımlılıkları vardır. Bunlardan içki,  sigara, madde kullanımı gözle görünür bir yıkıma sebep olur. Teknoloji bağımlılığı ise içki, sigara, madde kullanımı gibi yıkımları yok gibi görünse de çağımızın en sinsi ve en tehlikeli bağımlılıklarından birisidir hiç kuşkusuz.
   Teknolojinin hızla gelişmesi toplumda her geçen gün insanı daha da bireyselleştirmekte insanı toplumdan soyutlayarak sanal alemde dolaşması insanı yavaş yavaş yok etmektedir. Teknoloji bağımlısı insanlar yavaş
yavaş günlük ihtiyaçlarını dahi ihmal etmekte adeta bir makineye bağlı hasta gibi yaşamaktadır. En önemlisi de teknoloji insanın en değerli hazinesi olan zamanını boşa harcamaktadır. Unutmayalım ki teknoloji yerinde ve kararında kullanılırsa iyidir.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Berke dedi ki:

    Abilere selam çatışmaya devam bam bam