Değerler Eğitimi

Onur ve Şeref ile ilgili Kompozisyon Örneği

Onur ve Şeref ile ilgili Kompozisyon Örneği

Onur ve Şeref ile ilgili Kompozisyon Örneği;

Şeref…Hayatımız boyunca duyacağımız bu iki kelimeyi hayatımızın başlangıcına koymalıyız. Şunu iyi bilmeliyiz ki insan şerefi için yaşar ve şerefi ile ölmek ister. Şereff öyle bir kavramdır ki onu parayla pulla satın alamazsınız.

Onurlu ve şerefli insanlar büyük, yüce insanlardır. Değerlerine sahip çıkar. Ne zalim karşısında, ne zulüm ve haksızlıkta asla ve asla Allah’tan başkasına boyun eğmezler. Bizler millet olarak tarih var olduğundan beri her zaman şerefimiz için yaşamış cenk meydanlarında şerefimiz için mücadele etmişizdir. Onun içindir ki ben milletimi milletlerin en şereflisi olarak görmekten asla ve asla şüphe etmem.

Tarih her zaman kendini tekrar ediyor. Nasıl Selçukluda Osmanlıda  Kurtuluş savaşında insanlar şeref ve onurları için ölüme gözü alıyorlarsa şu an onların torunları bizlerde gerektiğinde onur ve şeref için her şeyi göze alırız. On Beş temmuzda bunun zaten örneğini de gösterdik tüm dünyaya.  Bugünde aynı şekilde gerek duyulduğunda Afrin’e gitmeye hazırız.

Hayatımız boyunca şereff ve onurumuzdan asla ödün vermeyelim. Gelecek nesilleri de bu şekilde şerefli ve onurlu yetiştirelim. Unutmayalım ki insanlığın şerefi de onuru da bizim sırtımızda.

Değerler Eğitimi

Onur ve Şereff Deyince

Gençliğe Yazılmış Bir Yazı (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.