Değerler Eğitimi

Huzur Kompozisyon Örneği

 Huzur Kompozisyon Örneği

  Huzur gönül ferahlığı anlamına gelir. İnsanın kendini rahat, memnun ve güvende hissetmesi, kendisi ve çevresiyle barışık olmasıdır. Huzurun ve refahın olduğu yerde daima mutluluk vardır.
İnsan yaşamı boyunca çoğu zaman nankör davranır. Eksikliklerini sorun eder mutsuz olur farkında olmadan huzursuzlanır. En büyük huzurr esasında elimizdekinin kıymetini bilmek ve şükretmektir. Huzuru oluşturan bir çok etken vardır. Ya da huzursuzluktan bizleri uzak tutacak. Örneğin iyi bir aileye sahip olmak, aileyi bir arada tutmak için fedakarlıkta bulunmak, zararlı alışkanlıklardan kaçınmak beraberinde huzuru getirir. Karşılıklı anlayış ve sevginin olduğu yerde huzur vardır. Esasında aileyi de mutluluğu da tüm güzel şeyleri bir arada tutan huzurdur. Kafa rahat deyimi vardır. Olaylar ve durumlar karşısında korkmayan, etkilenmeyen ve huzuru kaçmayan anlamında. İşte insanın kafası rahat oldun mu yani huzurlu oldun mu ondan iyisi olamaz.
Hayatta her ne ile karşılaşırsak karşılaşalım şükredelim. Kalbimizle yaşama sıkı sıkı sarılalım. Hiçbir şeyin canımızı sıkmasına izin vermeyelim zemin  oluşturmayalım. Huzurumuzu kaçıracak işlerden uzak duralım.

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Tuğba Kaya dedi ki:

    Müq