Değerler Eğitimi

Damlaya Damlaya Göl Olur (Kompozisyon Örneği)

Damlaya Damlaya Göl Olur (Kompozisyon Örneği)

Damlaya Damlaya Göl Olur;

Küçük birikimler büyük yatırımlara dönüşür. Az çok demeden birim yapın.

Bilindiği üzere atasözleri mecazlı ifadelerdir. Kısaca mecaz anlam ne diyecek olursak; sözcüğün temel anlamından  tamamen uzaklaşarak kazandığı yeni anlama mecaz anlam denir. Mecaz anlamlı sözcüklerde anlamda soyutlama meydana getirir. Bunun içindir ki bir atasözünü değerlendirirken mecaz anlamda ne ifade ettiğine yoğunlaşmak gerekir. Bazı atasözleri her ne kadar gerçek anlam da bazen ifade etse de esas olan mecaz anlama bakmaktır. Damlaya damlaya göl olur atasözüde böyledir.

Tasarruf etmekle özleştireceğimiz bu atasözü aslında hepimizin kulağına kipe olması gerekir. Üretici ve tüketici bir varlık olan insanoğlu elindeki kaynakları düzgün kullanması gerekir. Çünkü bol keseden kullandığımız her şey bir gün olmayabilir. Tasarruf etmek elimizdeki kaynakları israf etmeden kullanmaktır. Bir yerde israf varsa o yerde hem ekonomik olarak zarar hemde dünyaya verilen zarar vardır. Damlaya damlaya göl olur atasözünde vurgulanan da budur. Eğer israf edersek zarar görürüz başka bir açıyla tasarruf eder birikime geçersek kar ederiz.

Evet yukarı da da gördüğünüz gibi küçük gibi görünen şeyler aslında sürekli biriktiğinde ne kadar çok olurlar. Onun için biz de  ekonomimize dikkat etmeli ve tasarruf  etmeliyiz.

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Özgürlük üzerine kompozisyon örneği

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

Sanat Altın Bileziktir (Kompozisyon Örneği)

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.