Değerler Eğitimi

Cömertlik, Cömert İnsan, ( Kompozisyon Örneği)

cömertlik kuşkusuz en değerli hazinesidir. Cömert insan eli açık, cömertlik elindekileri paylaşmasını bilen insanı anlatır. Elindekini paylaşmak sadece maddi anlamda değil manevi olarak da paylaşmaktır. Bir güzel söz, bir tatlı tebessüm, iyi niyetli bir bakış, en büyük cömertlik tir.
Cömertlik kültürümüzde olduğu gibi dinimiz de de çok sevilen bir davranıştır.  Yüce rabbimiz “Cennetin kapısını cömertler açacaktır.”  diye Kur’an da belirtmesi hiç şüphesiz cömertliğin ne denli yüce bir değer olduğunun en önemli delilidir. Elindekiyle yetinen, paylaşmasını bilen cömert insanlardan olmak insanı erdemli yapan, toplumun refahını ve mutluluğunu sağlayan bir etkendir.
Düşünme yeteneği insanlara verilmiş. Yaratılan tüm canlılara baktığımızda insanın değerini görmek mümkündür. İşte bu nedenledir ki bizlere verilen bu düşünme yeteneğini daima iyi yönde kullanalım.
İnsan birbirleri arasında cömert olacağı gibi çevresindeki varlıklara karşıda cömert olabilir. Sokaklara bırakılan bir kap su, bir parça ekmek sokak hayvanlarının hayatını kurtarabilir.
Allah bizlere bu kadar imkan sunmuşken lütfen elimizdekileri paylaşmayı, cömert olmayı, israftan kaçmayı bilelim. Rabbim bizleri sevdiği cömert kullarından eylesin.
Ceydanur Güneş

Bu yazımızda cömert insan kimdir, cömert insanın özellikleri nelerdir bunu belirten değerler eğitimi açısından önemli olan bir konuda kompozisyon örneği ve cömertlik nedir onu yazdık.

Bu Konu ile ilgili Ayetler (AFİŞLİ)

bu konu ile ilgili özlü sözler

Etiketler:

Yorumlar
  1. egıtım dedi ki:

    cok guzel