Değerler Eğitimi

Çevre ve çevrenin Önemi (AFİŞLİ)

Acaba insanlar yaşadığı bu çevre yi nasıl kirletiyor? Bu her zaman benim aklımda bir soru olarak kalmıştır. Sanki bu çevrede yaşayan insanlar değil.

İnsanlar ellerindeki çöpü gönül rahatlığıyla yere atıyorlar. Bunun ileride ne gibi sorunlara yol açacağını düşünmüyorlar. Acaba bu çöp bana, çevreye, yediklerimize, tabiata ne tür zarar verecekleri akıllarının ucuna bile gelmiyor. Bu dünyada sadece onlar yaşamıyor ki! Tüm canlılar bir arada yaşıyor. Belki sizin için bir önemi olmayabilir ama gelecek nesle kirli, kötü bir dünya bırakıyorsunuz. Sanki sizin çocuklarınız da bu dünyada yaşamayacak. Birde şöyle düşünün; evinizde de bu kadar pis mi davranırsınız? Kirli, pis bir yerde oturur, yaşar mısınız? Bence siz bu dediklerimin hiçbirini yapmıyorsunuzdur… Buna bakarsak çevremiz de bizim evimiz gibidir. Biz de bu evi güzelleştirmeliyiz çünkü bu ev bizim çocuklarımıza, torunlarımıza yani bütün neslimize bırakacağımız bir mirastır.

Yeni nesillere bırakacak en güzel hediyemiz temiz ve sağlıklı bir çevredir. İşte tüm bunlar çevre ile ilgilidir. Sizlerde bu çevre haykırışına katılın ve harekete geçiniz!

Gülsüm CİRİT

 

İnsanların çevre açısından karşı karşıya kaldığı başlıca sorunlar şöyle özetlenebilir:

  • Hava, su ve topraklarımızın her geçen gün artan oranlarda kirlenmesi ve önemli bir kısmının kullanılamaz hale gelmesi,
  • Özellikle kentlerin ve sanayi bölgelerinin çevre kirliliği nedeniyle yaşanamaz hale gelmesi,
  • Ozon tabakasının delinmesi,
  • Yerkürenin giderek ısınması,
  • Kanser ve benzeri hastalıkların artması,
  • Doğal kaynakların hızla tüketilmesi.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.