Değerler Eğitimi

Zaman En Değerli Hazinedir Kompozisyon Örneği

Zaman En Değerli Hazinedir Kompozisyon Örneği

Zaman En Değerli Hazinedir. Bu yüzden zamanın tarifini yapmak pek de mümkün değil. Yine de sözlük anlamı ile tanımlayacak olursak zaman; bir işin ve oluşun içinde geçtiği , yaşanacağı veya yaşanmakta olduğu süredir. Lakin sözlük anlamını bir kenara atıp kişisel (Öznel) bir tanım yapacak olursak yapacağımız tanımın kişiden kişiye değişeceğini görmemiz mümkündür.

Kimileri zamanı akıp giden suya benzetir, kimileri dipsiz kuyulara, kimileri insana en iyi gelen ilaca, kimileri nisan yağmurlarına kimileri ise zamanı eşsiz bir hazineye benzetir ve hemen devamında ekler “Zaman en kıymetli hazinemdir” diye. Böyle demedeki temel unsur elinden gittikten sonra tekrar kazanılması mümkün olmayan değerimiz olduğu için.

Zamanın her zaman değerini bilmeliyiz. Peki zamanın değerini bilmek nasıl olur diyebilirsiniz. Öncelikle zamanımızı verimli kaliteli kullanmalıyız. Zamanı verimli kullanmanın en birinci yolu da hiç kuşkusuz programlı olmadan geçer. Hayatı akışına bırakan, günü birlik  zevk ve mutluluklara kapılarak ilerisini düşünmeden yaşayan adam zamanın içinde iflas etmiş insandır. En kıymetli hazinesini sağa sola umarsızca atan insan misali.

Ebedi ve ezeli olan yalnızca Allahtır. İnsan sınırlı özelliklere sahiptir. Sınırlı ve sonu olan dünya hayatımızda mutluluğa ulaşmanın, iyi insan olmanın, saygılı bireyler olmanı temel şartı zamanı iyi kullanmaktır.

Unutmayalım ki dinimizde zamanı verimli kullanmayı emreder.  Peygamberimiz bir hadisinde şöyle der:

“Kıyamet gününde hiç bir kul şu beş şeyden sorguya çekilmedikçe Allah’ın huzurundan ayrılamaz.

Ömrünü nerede tükettin,
Gençliğini nerede geçirdin,
Malını nerede kazandın,
Malını  nereye harcadın,
Bildiğinle ne kadar amel ettin.

AFİŞİ 4300 X 4100 Çözünürlükte İNDİR

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Mücldmqcladmvümecplm dedi ki:

    Dmeç caikxbküwndüwkdndileqmcliwrrnvpqrvnüoqrvnüpqdmdvüüemv