Değerler Eğitimi

Umudumuz Yarınımız

Umudumuz Yarınımız

‘Gülümseyerek hayal ettiğim gelecekten gözyaşımla dönmek istemiyorum’ Yaşınız kaç olursa olsun yarınlarınız var olduğu sürece sizler de herkes gibi o güzelim yarınlarınızı hayal gücünüzün en özenli ve sağlam malzemeleriyle süsleyeceksiniz. Malzemeden hiçbir şekilde kaçınmayacaksınız. Bundan eminim. Fakat sonucun sağlam olması için ‘hep birlikte, toplumca’ atacağımız temelin de sağlamlığı büyük bir önem
arz eder. Yani inşaatın son halinin tek sorumlusu siz değilsinizdir.

Bizler geleceğe dair planlarımızı yaparken her zaman her şey planladığımız gibi gitmez. Gitmeyecektir de. Özellikle günümüzde hayal kırıklıkları giderek artıyor bana kalırsa. Şartlar oldukça zorlaşıyor. Bu da biz gençlerin hayaller denizinde uzun yolculuğa çıkan deli dolu çağın bile düş sokaklarının üstünü toprakla örtüyor. Üste çıkma yarışı tüm hedeflerin önüne geçiyor ve çocukluklarını yaşayamayan bireyler meydana geliyor ki bu da insanın yapı taşı olan ‘Sevgi’nin yitirilmesine sebep oluyor. Dünya öyle bir şekil almaya başladı ki artık gerçekten gözümü korkutur oldu. Her şey ve herkes sürekli bir savaş halinde. Çizgi filmlerde bile bir düşmanlık, bir kıskançlık, bir hırslılık var artık. Bazı şeyler küçüklükten aşılanmaya çalışılıyormuş gibi… Gelişmekte olan dünyamızda insanoğlu, insanlıkta gerilemekte aslında ama farkında değil.

Yarınlara umutla bakmaya devam edeceğiz belki ama bu umuda inançla bağlanmadıktan sonra ne anlamı kalır ki hayallerin. Bu yüzden bana kalırsa önce insanlarımızla ele ele verip kendi içimizdeki birlikteliği sağlamamız gerekir. Barış bize her koşulda güç verecektir. Adım atmaktan korkan küçük ayaklar gidecek yerine hevesle yarınlara koşan büyük adımlar gelecektir. Birliktelik bizleri güçlendirecek virüslere karşı bir antikor gibi koruyacaktır. Toplumsal huzurun sağlanması milletçe bir adım ileriye taşıyacaktır bizleri. Hepimizi bekleyen yarınların standardı yükselecektir, buna canı gönülden inanıyorum.

umudunu yitirme

Ve sıradaki umut hepimize gelsin: Toplumla ele ele yürüdüğüm şu yolda, gülümseyerek hayal ettiğim gelecekten gözyaşlarımla geri dönmeyeceğim.

Cemre Karaaslan

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Lokma Çiğnemeden Yutulmaz Kompozisyon Örneği

Hamama Giren Terler Kompozisyon Örneği

Umut Etmek ve Hayal Kurmak Kompozisyon Örneği ve Umut Atasözleri

Umudumuz ve Başarmak

UMUT KRALLIĞI (Masal Örneği)

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.