Değerler Eğitimi

Tutumluluk (Kompozisyon Örneği)

Tutumluluk (Kompozisyon Örneği)

Tutumluluk;

“Tutumlu olma durumu, özelliği.”

Tutumluluk deyince aklıma ilk gelen elindekinin değerini bilmek gelir. Tutumlu bir insan elindekinin değerini daima bilir. Bir kul eğerki elindeki sahip olduklarının kıymetini bilirse  kuşkusuz bin  kul bundan yararlanır. Atalarımız ne de güzel söylemişler değil ni ” Damlaya damlaya göl olur.”
Kendimizden yola çıkacak olursak öncelikle soframızdaki ekmeğimizi israf etmeyerek işe başlayabiliriz. Daha sonra sularımızı boşa akıtmayarak, elektirikte tasarruf yaparak. Allah insanı yarattığında rızkı ile yaratır. Aslında dünya daki nimetler o kadarfazla ki maaalesef açlık çeken insanlar bizler yüzünden. Dünyada israf olmasa açlık çeken insanda olmaz.

Gardıroplarımızdaki fazla fazla kıyafetler ihtiyaç sahiplerine hediye edebiliriz. Bu noktada sadece kendimizi düşünmemeliyiz. Biz tokken dışarıda ki açları düşünmeyiliz, biz sıcak bir evdeyken soğukta kalanları düşünmeliyiz, biz kana kana su içerken susu kalanları düşünmeliyiz. Zaten tüm bunları düşünsek dünyada mutsuz, sıkıntıda insan kalmazdı.

Tututumlu bir insan önce kendi ayaklarının üzerinde durabilmeli. Böyle yaparsak diğer insanlara da faydası olur. Tutumlu insanalar tutumlu ülkeler oluşturur. Örneğin bizim ülkemiz hem kendi vatandaşlarına yettiği gibi hemde dünyadaki mazlum zulme uğrayan devletlerin yardımına da koşuyur.

Hayatta her zaman ihtiyaç sahiplerini de düşünerek yaşayalım. Kimsenin hakkını gasp etmeden tutumlu yaşayalım

Ceydanur Güneş

AFİŞİ 3200 X 4900 Çözünürlükte İNDİR

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    güzel yorum