Değerler Eğitimi

Suyuna Sahip Çık (Afişli)

Suyuna Sahip Çık

Suyuna Sahip çık; çünkü dünya her geçen dakika bir öncekinden daha da kirleniyor. Hızla gelişen teknoloji, insanların teknoloji yakalama isteği ve teknolojiye olan başlılık git gide beraberinde çöp  dağları ve sanayi kirliliği getiriyor. Her gün fabrikalardan dünyaya gerek katı gerek sıvı gerekse gaz olarak tonlarca atık salınmaktadır.

Peki şunu hiç düşündük mü onlarca, yüzlerce, binlerce tonluk bu atıklar ne oluyor diye. Bu soruyu sormadığımızda her geçen gün dünyada yayılan çevre kirliliği sorunu oluşuyor.

Tonlarca atılan çöpler toprağa oradan da sularımıza karışmakta ve  bizler bu suları kullandıkça da hastalıklar peşimizi bırakmamaktadır. Bizim için hayat kaynağı olan suyu bilinçsizce kirletmemiz gelecek nesillerin hayatlarını zora sokmaktadır.

Evlerimizde banyo, tuvalet ve mutfaklarda kullanılan kimyasallar, yağlar yeraltı sularına karıştıklarında tonlarca suyu zehirlediğini biliyor muyuz acaba. Dünya küresel ısınmanın da etkisiyle  her geçen gün dengesi daha da değişmekte dünyadaki iklim dağılımları farklılaşmaktadır. Ülkemizde başlayan kuraklıkta bunu sebebidir. Yağışların azalması, suların kirlenmesi bizleri içme suyu, tarımda kullanılan sulama suyununda sıkıntıya sokmaktadır.

Sularımıza sahip çıkmanın bence vakti geldi. Hatta bu konuda geç bile kaldık diyebiliriz. Bizler de elimizden geldiğince sularımızın korunmasında yardımcı olalım. Unutmayalım “Su Hayattır.”

Galip Hatip

Afişi 10000 x 10000 Çözünürlükte İNDİR

 

Afişi 8100 x 5100 Çözünürlükte İNDİR

Bizi Facebook’tan takip edin

Çevre (Kompozisyon Örneği)

Su Akarken Testiyi Doldurmalı

Çevreyi Korumak İçin Ne Yapmalıyız

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.