Değerler Eğitimi

Kötülükle İlgili Kompozisyon Örneği

Kötülükle İlgili Kompozisyon Örneği

Kötülükle İlgili Kompozisyon Örneği;

Kötülük her şeyden önce insanın ahiret hayatını karartmaya başlar. Yok olmanın ve kaybetmenin bir nedeni de kötülüktür. Kötü bir insanın etrafında kimse olmaz. O insan, bir süre sonra kendisini hayatın çöküşüne sürükler. Kötülük aslında kıskanmak, ihanet etmek veya mahrum bırakmak değil de insanlara saygının azalması, onları küçük görme ve yardıma ihtiyacı olmadığı halde ihtiyacı olanların hakkını yemektir. Kötülük, bir hayvana eziyet etmektir.

Kötülüğü içinde barındıran insanın kendisine ve etrafına verdiği zararlar ölçülemez. Sadece dışarıdan bakılınca göze hoş görülmeyen ve zarar verici her şeyin nedenidir aslında. Kötülük yapmaya başlayan insan içki ve sigaraya bağımlı olan insan gibi yaptıkça yapar. Bazen de kötülük insanın kirlenmesidir. Kötü insan ve kötü olan her şey terk edilmeye ve yalnız kalmaya mahkûmdur. Kötülük aile içi problemlere neden olur. Arkadaş çevresinin yok olmasına, bir işten ayrılmaya, çevresinde yanlış anlaşılmaya sebep olabilir. Sosyal yaşamda dışlanmaya ve sürekli isyan etmeye, intiharlara yol açar. Kötü insanlar öldüğü zaman cenazesine gelecek insan sayısı elbette az olacaktır. İyi insanın
hayatı ve ölümü de böyle midir? Demem şu ki bu dünyada kötü olanın diğer dünyada yeri olamaz. Sizce de geç değil ise iyiliğe koşun.

ŞEYMA GÖKÇE

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.