Değerler Eğitimi

İnsan Nedir ? İnsan Olmanın Şartları

İnsan Nedir ? İnsan Olmanın Şartları

İnsan Nedir sorusuna verilecek bir çok cevap vardır. İnsanı insan yapan et ve kemikten ibaret olmadığını bilmek gerekir

Hayatta yaptıklarımız kadar yapmadıklarımız da önemlidir. Belki de bizi insan yapan yaptıklarımızdan ziyade yapmadıklarımızdır. Çoğu zaman baktığımızda yapmadıklarımız yüceltir bizi.
İnsanı insan yapan bir diğer hususta konuşmak daha doğrusu susmaktır. Çoğu zaman konuştuğumuz için insanlıktan çıkarız. Dilin kemiği yoktur derler. Söylenmeyecek sözleri söyleyenler açık kapıları kapatırlar insanları incitirler. Lakin yeri geldiğinde susmak bir erdemdir. Sustukça insan arifleşir.
İnsan olmanın şartları aslında o kadar da ağır değildir. Hoşgörü, nezaket, merhamet gibi değerlere sahip canlılara insan deriz. Belirttiğim değerlere sahip olmayan kişilere insan demek ise sadece tanımdan öte gitmez. Çünkü yüreğinde merhamet olmayan, vicdan olmayan, nezaket olmayan kişileri insan tanımına sokmak doğru olmaz.
İnsanlar arasında bölücü parçalayıcı olmak insanlığın tanımı dışında kalır. Çünkü insan birleştiricidir, kardeştir. Kardeşliğin gereğini yerine getirirler. Vicdanımız her zaman yol gösterici olmalıdır. Vicdanı olmayan merhametsizlerde insan vasfını aramak ne kadar aptalcadır. Kısacası insanı insan yapan Allah’ın bizlere verdiği değerlerdir. Değerlerimize sahip çıkalım. İşte insan olabilmenin şartı budur.
insan olmanın şartları
AFİŞİ 6600 X 6600 Çözünürlükte İNDİR

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.