Değerler Eğitimi

Fedakarlık Kompozisyon Örneği, Özlü Sözler (Afişli)

Fedakarlık Kompozisyon Örneği

Bir kitap okuduğunuzda çok beğendiğiniz zaman altını çizdiğiniz bir bölüm olmuştur. Belki aramızda bunun için defter tutanlar bile vardır kim bilir. Bunu şunun için söylüyorum; bir arkadaşımdan biliyorum sevdiği bir bölüm olursa kitaplarda, hemen  defterine not alır. İşte Hegel’in şu sözü de not alınacak cinsten bir söz. Okuduğum kitapta altını çoktan çizdim bile. Şöyle diyor Hegel: “Bir insanın sana neler verebileceği değil, senin için nelerden vazgeçeceğin önemlidir. Gerçek fedakarlık bu olsa gerek. Kendinden bir parça ortaya koymayan iyilikte fedakarlik aranmaz. Fedakarlıkk vazgeçebilmektir. Sevdiğinden, malından, çevrenden, değer verdiklerinden… İnsan karşısındakini kendisinden daha fazla düşünürse fedakarlık gerçek manada olur.

Şu an aklıma gelmese de hangi film olduğu şöyle bir konuşma geçiyor. “”Bazen doğru olanı yapmak için en çok istediklerimizden vazgeçmemiz gerekir… Hayallerimizden bile.” Burada fedakarlığı ne de güzel anlatmışlar. Öylesine yüceltmiş ki fedakarlığı, uğrunda hayallerimizden bile vazgeçmemizi istiyor. Hemen Yahya Kemal’in şu  sözünü hatırlayalım “İnsan hayal ettiği müddetçe yaşar.” hayallerinden vazgeçenler fedakarlıkları için aslında hayatlarından vazgeçişleridir.

Hayatta bazen fedakar olmak önemlidir. Değer verdiğiniz şeyler uğruna fedakarlik yapmak onurlu bir davranıştır. Esasında herkes fedakar olsa dünya ne kadar da güze olur değil mi

Galip Hatip

Fedakarlık Özlü Sözler

  • ”Sevgi ile yorulmadan ilerleriz. Sevgi ile, sadece onunla başkaları için fedakarlıkk yapabiliriz.” (Kızılderili Atasözleri)
  • ”Nefesinden feragat etmeyen, gerçek hürriyete kavuşamaz.” (A. J. Cronın)
  • ”Uğruna fedakarlık yapmadığın sevgiyi, yüreğinde taşıyıp da kendine yük etme! (Uğur Yücel)
  • ”Bu dünya düşmanlarını da gemisine alabilecek bir Nuh ister.” (Arif Nihat Asya)
  • ”Büyük fedakarlıklara katlanabilmek için büyük avuntular bulmak gerekir.” (Bertrand Russell)
  • ”Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.” (Mevlana)
  • ”Bir insanın sana neler verebileceği değil, senin için nelereden vazgeçeceği önemlidir.  (Georg Wilhelm Friedrich Hegel)
fedakarlık özlü söz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.