Değerler Eğitimi

Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Vatan Sevgisi İle İlgili Kompozisyon Örneği

“Allah
yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyin. Aksin onlar diridirler ancak siz fark
edemiyorsunuz”
diye buyruluyor,

Bakara suresinin 154. ayetinde. Burada bizlere verilen müjdeyi fark edebilmek çok mühimdir. Yüzyıllardır Türkler bu kutlu şerefe nail olabilmek için, dinlerini ve ülkelerini tereddüt nedir bilmeden koruyorlar. Çanakkale Savaşı’nda bile bile ölüme yürüyen dedelerimiz, son yıllarda baş gösteren PKK’ye hayatı zindan eden askerlerimiz, 15 Temmuz 2016 gecesi tanklı hainlere görebilecekleri en büyük savunmayı gösteren vatandaşlarımız… Şehadet şerbetini kana kana içmek hepsine nasip oldu.
Düşmanlar; bizim saflarımızdaki vatan evlatlarını şehit ettiklerizaman, kârda olduklarını sanıyorlar, çünkü şehitlik
makamının yüksekliğini görmeye boyları yetmiyor, şehitlik mertebesinin parlaklığını görmeye aciz gözlerinin faydası yok! Son nefeslerine kadar cennet vatanımız için savaşmak göze alınıyor askerlerimiz, polislerimiz, sıradan vatandaşlarımız tarafından bile. Bir karış toprağı vermemek için her türlü zorluğa göğüs gerer bizim milletimiz. Ne kadar  dolaşırsanız dolaşın, bu vatan sevgisi başka hiçbir millette görülmez.
Çoğumuz vazife bildik 15 Temmuz darbe girişiminden sonra nöbet tutmayı sokaklarda, boş bırakmamayı meydanları, “namaz uykudan daha hayırlıdır” çağrılarına kadar şehri gözetmeyi. Ellerimizde şehitlerimizin mübarek kanlarından rengini almış ay-yıldızlı bayrağımız, dillerimizde dualar… Tüm dünyaya kükredik, birliğimizi gösterdik. Böyle bir karşı çıkış, âleme korku salacak neticedeydi. “Korkmuyoruz sizden!” diyorduk düşmanlara. Fakat bu farkındalığı sadece zor zamanlarda değil, hayatımızın her anında sergilememiz lazım. Vatanımızın ne pahasına korunduğunu, bizler rahat uyuyalım diye bizim için nöbet tutan yiğitlerimizi ne sıklıkla aklımıza getiriyoruz?
Vatan
Çanakkale Savaşı esnasında okulların mezun edecek öğrencileri kalmamıştı, çünkü hepsi cepheye koşmuştu. Çanakkale geçilmedi, geçmelerine de izin vermemeliyiz! Kendi özümüzde bulunanları başka kültürlerde bulmamız mümkün değil. Bunun için, özümüze dönelim!
Yeni nesil  olarak bizim öncü olmamız gerekiyor. Kur’an-ı Kerim’e, al bayrağımıza, İstiklal Marşı’mıza, tarihimize, şehitlerimize sahip çıkmamız gerekiyor. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) hadisinde övdüğü kumandan olan Fatih Sultan Mehmed’in torunları olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Her Türk  öğrencisinin başlıca vazifeleri bunlar olmalıdır. Değerlerimize dört elle sarılalım ki, hiç kimse bizi bölemesin! Her gün şu dörtlüğü hatırlayalım ki hayatımıza yön versin:
Bastığın yerleri ‘toprak’ diyerek geçme, tanı!
Düşün altında binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehid oğlusun, incitme, yazıktır, atanı.
Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Fatıma Ceyda ÇAĞAR

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.