Değerler Eğitimi

Vakıflar İle İlgili Bilgilendirici Yazı

Vakıflar İle İlgili Bilgilendirici Yazı

Vakıflar İle İlgili Bilgilendirici Yazı;

Değerlerimizi yaşatan, değerlerimizin geçmişten itibaren sürmesini sağlayan, gerek maddi gerekse fiziksel imkanları sunan kurumlara vakıf denir. Topluma hizmet etmek amacıyla bir kimsenin paralarını, mallarını yasal
bir işlemle kuruluş haline getirmesine vakıf denir. Vakıflar eğitim, sağlık, sanat başta olmak üzere birçok alanda hizmet verirler. Örneğin, Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nı hepiniz duymuşsunuzdur. Vakıf düşüncesinin geçmişine baktığımızda  çok eskilere dayandığını görürüz.  Örneğin, peygamberimiz Hz. Muhammed(S.AV), Müslümanlığın korunması için bir vakıf kurmuştur. Selçuklular, Osmanlılar zamanında vakıflar oldukça gelişmiş ve çok hizmetler vermişlerdir. Vakıflar sayesinde camiler inşa edilmiş, aşevleri kurulmuş, hamamlar yapılmıştır. Toplumun ihtiyacı olan mekanları yine toplum vakıflar sayesinde sağlamıştır.
Nice ihtiyaç sahipleri temel ihtiyaçlarını vakıflar sayesinde karşılamaktadır. Bizim en büyük değerlerimizden birisi olan yardımseverlik vakıflarla hayat bulmuştur.
Bugün yurdumuzda Milli Eğitim Vakfı, Tema Vakfı, Türk Tanıtma Vakfı, Türk Kalp Vakfı başta olmak üzere binlerce vakıf vardır. Var olan  bu vakıflar, Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet ederler.
1985 yılından beri her yıl vakıflar haftası kutlanır. Bu hafta süresince vakıfların önemi ve verdiği hizmetler anlatılır. Bizler de vakıfların çalışmalarına yardımcı olmalıyız. Çünkü vakıflar yurdumuzun kalkınmasına büyük katkı sağlamaktadırlar. Unutmayalım ki hayata ördüğünüz bir tuğla da sizin yardımlarınızla olsun. Vakıflarımızı yaşatalım.

Değerler Eğitimi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.