Değerler Eğitimi

Hedef Belirle Hayatını Değiştir Değerler Eğitimi

Hedef Belirle

 Hedef belirlerken Birçoğumuz maddi ve manevi güzel bir hayat için hayaller kurarız. İleride de iyi bir meslek, güzel bir ev, cafcaflı bir araba, dolgun bir maaş… Hayallerimizi, ideallerimizi gerçekleştirmek, kişisel ve mesleki hayatımızda daha iyi bir yere gelebilmek için bir hedef seçmemiz gerekmektedir.
   Nitekim seçimlerin en zoru hedefi seçmektir ve günümüzde çoğu insan ya hedefi olmadığı ya da sık sık hedefini değiştirmekte olduğu için kaybeder. Bu insanlar güçsüz oldukları için değil, net bir hedefleri olmadıkları için yol alamazlar.
    Bir hedefi seçmeniz ve ona yoğunlaşmanız sizi başarıya motive edecek ve hedeflerinize ulaştıkça özgüveninizin arttığını fark edeceksiniz. Ünlü filozof Aristo; öncelikle besin, pratik bir hedefi, fikir yada amaç. İkincil olarak ise sizi başarıya götürecek olan imkân, bilgi, para, malzeme ve yöntemler. Son olarak tüm bu kaynakları sizi başarıya götürmesi için ayarlamak demiştir. Hedefinizi seçmeye egemen olduktan sonra, kendinize güveniniz, hedeflerinize ulaşmak için sahip olduğunuz yeterlilik ve yeteneğiniz artacaktır. Fakat hedef seçerken bazı kriterleri göz önünde bulundurmalıyız.
  • Hedefinizi belirleyin.
  • Kendinize güvenin.
  • Hedefiniz için randevu belirleyin.
  • Hedefinizin ulaşılabilirliğini kontrol edin.
  • Hedefinizi aşamalara ayırın.
  • Kaynaklarınızı belirleyin.
  • Aşamaları belirleyin.
     Bir sonraki aşama için yapılacakları belirleyin. Şimdi! Hemen bir hedef belirleyin ve hayatınızı değiştirin. Çünkü
gitmek istediği yeri bilen bir yelkenliye, yol boyunca pek çok rüzgâr yardım eder. Allah yardımcımız olsun.
Enise Bilgi
hedef belirlenirken

 

AFİŞİ 8900 X 8800 Çözünürlükte iİNDİR

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.