Değerler Eğitimi

Sosyal Medyanın Olumlu Yönleri

Sosyal Medyanın Olumlu Yönleri

Sosyal Medyanın Olumlu Yönleri;

Facebook, Twıter, sosyal medya Falan Filan;

İnsanlar soruyor, sosyal medya faydalı mı değil mi? Sosyal medya için faydalı ya da zararlı demek doğru olmaz. Kişiden kişiye değişir, sen nasıl kullanırsan ona göre etkilenirsin. Bana soracak olursanız tabii ki faydalı bir araçtır.
İstediğin anda sevdiğin kişiye görüntülü, sesli veya mesaj yoluyla ulaşabiliyorsun. Sevdiğin, sevmediğin, merak ettiğin, özlediğin herkes bir tık uzağında. Moralin bozuk olduğunda giriyorsun Twitter’a oh senden mutlusu yok. İnstagram’a giriyorsun arkadaşların nerelere gitmiş, kimlerle gezmiş, dünyada ne olmuş, o ünlü ne giymiş her şeyi merak edip saatlerce telefondan kafamızı kaldıramıyoruz.
Ayrıca sosyal medya üzerinden para bile kazanabiliyorsunuz. Ülkede git gide artan mesleklerden biri de Youtuber olmak. Artık Youtuber olmak çocuk oyuncağı. İlgili ve bilgili olduğunuz bir konu hakkında ya da komik ve ilgi çekici olduğunu düşündüğünüz herhangi bir şeyi, videoya çekiyorsunuz, montajıydı, efektiydi derken ortaya güzel bir video çıkıyor.
Bunu youtube sitesine atıyorsunuz ve işte sizde bir youtubersiniz. Videonuzun çok izlenmesi ve tutulması biraz zaman alabilir ama kendinize güveniyorsanız bu süreç çokta uzun sürmez. İzlenme sayısı belirli bir rakamı geçtikten sonra YouTube size para ödemeye başlar. Bu şekilde eğlenerek para
kazanabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse son zamanlarda popüler olan Danla Bilic çektiği makyaj videolarıyla insanları eğlendirirken hem de para kazanıyor. Öyle YouTube kanalları var ki bazen insanlar saçmalıyor ve bu saçmalıkları onlara para kazandırıyor.
İnsanları mutlu eder sosyal medya. Bu kadar övdün, kötü yanları yok mu demeyin elbette ki kötü yanları da var ama en başında söylediğim gibi bu size bağlı. Günlük hayatınızın bir kısmını sosyal medyaya ayırarak hem faydalanmak hem de mutlu olmak sizin elinizde.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.