Değerler Eğitimi

Onur ve Şeref (Kompozisyon Örneği) Değerler Eğitimi

Onur ve Şeref (Kompozisyon Örneği)

Onur ve Şeref nedir bakacak olursak: Onur; insanın kendine duyduğu saygı, başka bir ifadeyle öz saygısıdır. Şeref ise başkalarının ona gösterdiği saygının dayanağını oluşturduğu kişisel değerdir.

Her insanın onurlu ve şerefli olmasını bekleyemeyiz. Hatta kendi öz saygısı olmayan birisi için onur ve şerefin  pek de bir hükmü yoktur.

Her ne kadar soyut bir kavram gibi gözükse de onur ve şeref benliğimizde canlı ve diridir. Onun içindir ki yaptığımız her davranışı kendi içimizde sorgular, kendi ve toplumun değer yargılarının süzgecinden  geçiririz.

Şeref ve onur toplumda kişiler arasındaki iletişimde belirleyicidir. Onuru olmayan, kendine saygısı olmayan bir insanı çoğu zaman kale almayız. Hatta onunla iletişime geçmeyiz dahi. Hele toplum tarafından saygı gösterilmeyen bir başka ifadeyle şeref yoksunu insanlara karşı tutumumuz daha katıdır. Onlara asla güvenmez, değer vermez hatta konuşmayız bile.

Sevgili arkadaşlar bunun içindir ki kendimize saygımız her zaman olsun. Allahın bize verdiği bu dünya hayatında hoş bir ses bir alabiliyor sak ne mutlu.

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.