Değerler Eğitimi

İnsanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

İnsanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği

İnsanın Önemi İle İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsan aklı ve bilgisi sayesinde diğer yaratılanlardan ayrılmaktadır. Hele alemlere rahmet olarak gönderilen Hz Muhammet’in de bir insan olduğunu düşünecek olursak insanın ne denli üstün bir varlık olduğunu görürüz. Öyle ki bir hadiste geçen “Sen olmasaydın kainatı yaratmazdım” sözü peygamberimizle insanlığa verilen bir mesaj oluyor.

Peki insanı yaratan Allah’ın  ona ruh üfleyip dünyaya göndermesi ve ruhun bir bedende can bulmasıyla başlayan ilahi yolculukta insanın karşılaştığı sıkıntı ve zorluklar nelerdir.

Bizler aslında belli bir bedene sahip olmayı bir can taşımayı insanlık için gerekli görüyoruz. Belki baktığımızda yanlışta sayılmaz. Ama işin maneviyatına yöneldiğimizde insan olmanın sadece et, kemik ve ruhtan ibaret olmadığını alenen görmekteyiz. İnsanı insan yapan aslında onun değerleridir. İnsanı insanlıktan çıkaran da değerlerinden kopması ve ahlaki erozyondur.

İnsanın başka bir insan üzerinde hak sahibi olmaya çalışması, insanın başka bir insana karşı zulmü, kimilerinin de bu zulme karşı kafasını kuma gömüp bir şeyleri görmezden gelmesi  insan onuruna yapılan adi bir darbeden başkası değildir. Her darbe gibi bu da  insanlığın hafızasında iz bırakan, insanlık dışı hareketler; İslamın ruhuna aykırı olmakta ve insana verilen bu değeri görmezden gelmektedir.

İnsanın insana üstünlüğünün yalnızca takvada olduğunu görmezden gelip üstünlük kurma çabaları bazı insanların haklarını ellerinde alması ve adaletsizliği beraberinde getirir.

Tarihin bir çok döneminde kölelikle insanların haklarının ellerinden alındığını görmekteyiz. Sayısız masumun çektiği çilelere günümüzde şahit olmaktayız.

Unutmayalım ki bizler sadece bu dünya da bir sınavdayız. Bunun içindir ki birbirimizin haklarına saygı duyalım ve insan olduğumuzu asla unutmayalım.

Galip HATİP

Değerler Eğitimi

İnsan Yedisinde ne ise Yetmişinde de Odur Kompozisyon Örneği

İdeal İnsan Nasıl Olunur

Ders Programı Boş Şablon 3. Bölüm (10 Adet Türkçe)

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sanane dedi ki:

    Sanane