Değerler Eğitimi

Gerçek Dostluk (Kompozisyon Örneği)

Gerçek Dostluk (Kompozisyon Örneği)

         Hayatta sahip olduklarımız ve sahip olmadıklarımız vardır. Bir de sahip olmaya çalıştıklarımız… Çoğu zaman yaşamın aktığının farkında bile olmayız. Monoton bir yaşam. İçinde sıkıntıların ve huzurun bir arada olduğu… Huzur, mutluluk olduğunda yanında insanları bulmak kolay da sıkıntılı günlerinde yanında kimler vardır bilemem. İşte tam da bu nokta da her anımızda yanımızda olacak, bize destek olacak, bizimle gülüp yeri geldiğinde bizimle ağlayacak insanlara ihtiyacımız var.
          Dostluk; daha önce duydunuz mu bilmem. Belki adına dost demeseniz de her zaman yanınızda olan insanlar var mıdır bilmiyorum? Benim bir dostum var. Adı her ne olduğunun önemi yok. Ona dostum diyebiliyorum ya bu yeterli benim için. Her anıma şahittir. Acılarımla dertlenir, mutluluğumla sevinir. Hem kötü günümde, hem iyi
günümde her zaman yanımdadır.  Bazen elinden bir şey gelmese  de teselli eder beni. Teselli edecek söz bulamıyorsa gözyaşlarıma ortak olur.
          Aslında dostum diyebildiğimiz insanları bu şekilde irdelemek lazım. Arkadaşlık ile dostluğu karıştırmayalım. Arkadaş her zaman bulunur ama dostu  bulmak zordur. Zaman ister. Dostlarınızın kıymetini bilin. Bilin ki hiçbir zaman sizi yalnız bırakmasınlar.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.