Değerler Eğitimi

Yardımlaşmak Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmak Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmak, birlikte çalışmak ya da yardım etmek anlamındadır. Örneğin gücümün yetmediği durumlarda ya da iş yükümü hafifletmek amacıyla arkadaşımın bana destek olması işin ucundan tutması bir yardımlaşmadır.

Hayatta çoğu zaman hepimiz birtakım zorluklarla karşılaşırız.Tüm zorluklara rağmen hayatı kolay kılan şey, yardımına gelecek olan insanların var olduğunu bilmektir. Değerlerine sahip çıktıkça insan değer kazanır. Değerleri olmayan insan kuru dal misalidir ki o da e nihayetinde odundur.

Yardımlaşmanın en adaletli kısmı belkide bir iş bölümünün yapılmasıdır.  Hayat herkese farklı roller biçer. Bir kişi tek başına bir evi çekip çeviremez ama bir aile de herkesin bir iş bölümü varsa hem adildir, hemde yardımlaşmanın en büyük örneğidir. Misal bir aile düşünelim.Baba işte çalışıyor anne ise ev işleri ile uğraşıyor. Ailede ki bu düzen aslında karşılıklı yardımlaşmanın bir göstergesi.

Yardımlaşmak insanları sıkıntıdan kurtaran , darlıktan feraha çıkaran bir değerdir. Yardımlaşmayı sadece bedenen düşünmemek gerekir. Fikri yardımlaşma, maddi yardımlaşma ve manevi yardımlaşma da insanı mutlu eden yükünü hafifleten ve kendine güven veren davranışlardır.

Peygamber Efendimiz buyuruyor kii: “Kim bir Müslüman kardeşinin  bir sıkıntısını giderirse Allah’ta onun kıyamet sıkıntılarından birini  giderir. Kısacası yardımlaştıkça hem karşımızdaki insanların işi rahatlar, çözüme kavuşur hem de biz gerek vicdanen, gerekse dinen bir kazanım elde etmiş oluruz.

Busenur Doğan

Bizi Facebook’tan Takip Edin

Emek ve Dayanışma Günü (1 Mayıs)

Yardımlaşmakla İlgili Özlü Sözler

Niçin Yardımlaşmalıyız

Değerler Eğitimi; Değerlerinize Değer Katın

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.