Değerler Eğitimi

Yardımlaşmak ile İlgili Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmak ile İlgili Kompozisyon Örneği

Yardımlaşmak ile İlgili Kompozisyon Örneği;

Nelere tutunmaz ki insan? Acılara tutunur, bir dala tutunur, eşine, dostuna, mutluluğa, güvene… tutunur. Sürekli bir tutunma ihtiyacı içindedir yaradılış gereği. Korunmak, kollanmak, güvenmek, güvenilmek hoşumuza gidiyor. Yalnızlıktan ürküyor ve kendimize bir dostun sığınağında yer bulmaya çalışıyoruz. Hep istiyoruz, hep almak için uzatıyoruz elimizi. Peki vermek için elimizi uzatmayı denedik mi hiç? Verdikçe daha çok kazanacağımızdan haberimiz var mı? İnsanı insan yapan değerin karşılık beklemeden vermek olduğunu biliyor muyuz? Çıkarsızca yardım etmek, hiçbir beklentiye girmeden, insanca bir şekilde.

Hayat… Paylaştıkça çoğalan, çoğaldıkça anlamlanan hayat! Kimine gülen, kimini sırtından vuran; kimine veren, kiminden hep alan hayat; kimin sevdiren, kimine nefret ettiren; ağlatan, acıtan, kanatan, onulmaz yaralar açan, dünyanın dört bir yanından’’Kimse yok mu?’’ çığlıkları attıran hayat!

Japonya, Filistin, Libya, Afrika; kırk kapı ötemdeki aç komşum, kırk sokak ötedeki viran bağlar; köprü altındakiler, üstündekiler, tinerciler, alkolikler, okullular, okulsuzlar… Hepsi bizden yardım bekliyor. Bize tutunmak, bize güvenmek; sevmek, sevilmek istiyor. Yüreklerinin bir yeri hep bu sevgi ve ilgiye eksik.

‘’Komşusu açken tok yatan bizden değildir.’’ Kuralıyla yetişen bizler şimdi onlara elimizi uzatmaktan aciz miyiz? Hayır! Sadece yanlış değerler arasına sıkıştırılmış küçük dünyamız. Para, iktidar, mal mülk hırsı sarmış kararmaya yüz tutmuş kalplerimizi. Buna bir son vermenin zamanı geldiğini elbette biliyoruz ama ‘’doğru zaman değil’’ yalanıyla oyalıyoruz kendimizi. O ‘doğru zaman’ bugün diyerek başlayalım uzatmaya ellerimizi. Ve her el bir dal olsun muhtaçlara tutunacakları. Olur ya bir bebeğin karnı doyar, bir annenin yüzü güler… Hele bir de şahit olduk mu buna bizim olur dünyalar. Yalan dünya da yaptığımız en iyi en kıymetli en değerli iş bu olur.

Haydi! Şimdi! Tamamen solmadıysa insaniyetimiz ve eğer yürekten istiyorsak,’’Tut elimden!’’ diyen yalnız kalplerin sığınağı olalım. İnsanlara yardım edelim, merhamet pınarlarımızı açalım. Empati kuralım.

Merve Ölçek

Değerler Eğitimi

Yardımseverlik ve İyilik (Kompozisyon Örneği)

Yardımlaşmak İle İlgili Özlü Sözler, Hadisler Değerler Eğitimi

Niçin Yardımlaşmalıyız Maddeler Halinde

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.