Değerler Eğitimi

Vatan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Vatan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Vatan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Eski ve köklü bir tarihe sahip olan Osmanlı Devleti’nin zorlu savaş dönemlerinde, göğsünde iman ve vazgeçilmez vatan aşkıyla, vatanı savunmak gayesiyle savaşa katılan sizler, tereddüt etmeden canınız pahasına da olsa hain düşmanın kör kurşunları önüne atılarak vatanımızı, milletimizi ve şanlı devletimizi var gücünüzle ve tabi ki Allah’ın izniyle savundunuz. Sizler her vatanseverin hiç aklından çıkmayan ve hayatta en çok istediği şey olan şehitlik mertebesine ulaştınız. Bu dönemlerde sizin için değerli olan hiçbir şeyi vatanımızdan daha değerli kılmadınız. Sizlerin öyle bir vatan aşkı var ki bu vatan aşkına sahip olmak iman dolu bir yürek ister. Allah bu vatan aşkını bütün Türk evlatlarına nasip etsin. Şairin dediği gibi:

“Biz ki ustasıyız vatan sevmenin”

Bu dizeyi birkaç kelimeyle değiştirecek olursak: “Sizler ki ustasısınız vatan sevmenin” Bizler bu topraklara 1071’de Alparslan ile geldik, 1299’da Osman Gazi ile egemenliğimizi ilan ettik, 1453’te Fatih Sultan Mehmet ile dünya devleti olduğumuzu tescilledik. Bizibilen bilir, biz esaret altında yaşamaktansa bağımsızlığımız uğruna ölmeyi göze alan bir milletiz. Bizi bilmeyenler ise Çanakkale’yi tekrar yaşar. Bunları yazmak oldukça basit lakin bu yazdıklarım öyle kolay şeyler değil. Bu millet nice ana kuzularını feda etti bugünlere gelebilmek için. Bu toprakların değerini
Necmettin Halil Onan çok güzel dile getirmiştir:

“Bu toprak bir devrin battığı yerdir,
Can veren Mehmet’in yattığı yerdir.”

Vatan İle İlgili Kompozisyon Örneği

Bir şeyin değerini bilmek önemli, hele bu şey vatansa bu önem daha çok artıyor. Bu vatanın düşmanları bitmeyecektir, düşmanları bitmeyeceği gibi vatanını savunan isimsiz kahramanları da bitmeyecektir. Vatan dediğin bu aslanlar, bir de bu aslanları doğuran aslan analardır. Bu anaların ocağı söndü bu vatan için, lakin onlar yılmadı, her zaman gururla “Vatan sağ olsun” demeyi bildiler. Mehmet Akif şu dizelerle çok güzel ifade etmiş bunu:

“Vurulup alnından, tertemiz yatıyor,
Bir hilal uğruna ya Rab ne güneşler batıyor”

Bu aslanlarla gururlanmamak elde değil. Bizlere bu gururu yaşatan aslanlardan Allah razı olsun. Bizler bu topraklarda rahat bir şekilde yaşabiliyorsak bu aslanlar sayesindedir. Vatan, millet için canını vermek büyük bir fedakarlıktır bu fedakarlığı her insan yapamaz lakin kahraman Türk askeri yapar. Zaten bizim diğer milletlerden farkımız da bu, dünyada hiçbir millet yoktur ki vatanı, milleti ve dini için canını verebilsin. Mektubumun sonuna gelirken ben de bir vatansever olarak sizler gibi şehit olmak istediğimi belirtmek isterim. Allah her vatansevere şehitlik mertebesine ulaşmayı nasip etsin. Bu millet kendisine bir katre dahi hizmet edeni şerefle yâd etmiştir ve yine edecektir. Bu millet sizleri asla unutmayacaktır. Allah hepinizden razı olsun. Ruhunuz şad olsun.

YAŞAR AKKAYA

Değerler Eğitimi

15 Temmuz Hikaye Örneği (Vatan Sevgisi)

Vatan Sevgisi Özlü Sözler (Afşli)

Verme Dünyaları Alsan da Bu Cennet Vatanı

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.