Değerler Eğitimi

Umut ile İlgili Kompozisyon Örneği

Umut ile İlgili Kompozisyon Örneği

Umut ile İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsan ne kadar çaresiz bir varlık… Bazen sonunu düşünmeden söylediğimiz sözler yüzünden hayatımız bir çırpıda elimizden kayıp gidiyor.

Dünyaya geldiğimiz andan itibaren nefes almaya başlarız. Hayatı görüp ona göre yaşantımızı şekillendiririz. Zaman çok çabuk akıp gidiyor. Hayaller, umutlar, beklentiler bazen istediğimiz gibi sonuçlanmayabilir ama biz onun için mücadele ederiz. Bazen kaybederiz, bazen kazanırız ama her zaman bir umut, bir beklenti, bir azim olur.

Bazen de sonunu düşünmeden söylediğimiz kelimeler hayatımızı olumsuz etkiliyor. İnsanoğlu bunun hiç farkına varmıyor. Yüzyıllar geçse de hep aynı karmaşa içinde buluruz kendimizi. İnsan başta temeli düzgün atarsa hayatı da o şekilde devam eder. Aslında önemli olan temel değil, kendimize olan inancımız, özgüvenimiz ve azmimizdir. Böylece arzuladığımız her başarıyı elde edebiliriz yeter ki inancımızı kaybetmeyelim.

Ne olursa olsun hiçbir zaman umudunuzu kaybetmeyin. ‘’Her zaman bir umut vardır.’’ diyerek başlayın hayata. Olmayacak diye bir şey yok ‘’sen istersen’’ her şey olur. Yeter ki aklınız ve kalbiniz bir olsun. Elbet karşınıza bir çok engel çıkacak ama önemli olan o engellere fazla takılmadan ileri gidebilmektir. Zaten alın teri ve zorluk olmadan başarı olmaz. Her zaman sabırlı olun emeğinizin karşılığını muhakkak göreceksiniz . Asla korkmayın hep kendinizi motive edin . Hayatınızdaki insanları iyi seçin iyi bir düzen iyi bir ortam yaratın kendinize .

Hiç kimse mükemmel değildir bu hayatta, kimse birbirinden üstün değildir. Herkes yapabiliyorsa sen de yapabilirsin. Eğer ilerideki hayatınızda elinizde bir fincan kahve ve rahat oturacağınız bir koltuk istiyorsanız, çalışmalı ve başarmalısınız. Sadece güvenin kendinize. Emin olun ki gerisi her zaman gelir.

Zehra ANGİ

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    LKÖÇÖÇLÖŞ.LŞLÖÇİİ.