Değerler Eğitimi

Tarık Bin Ziyad Kimdir, Tarık Bin Ziyad Endülüs

1.700

Tarık Bin Ziyad Kimdir, Tarık Bin Ziyad Endülüs

Tarık Bin Ziyad Kimdir, Tarık Bin Ziyad Endülüs
Tarık Bin Ziyad’ın tarih sahnesine çıkması   kaderin  ona yüklediği sorumluluktan başkası değildir. Bir kişi düşünün ki köle olarak geldiği  topraklarda gösterdiği gayret ve azimle, üstünzekası ve askeri yetenekleri ile kölelikten kurtulup köle geldiğişehrin başına vali oluyor.Kader yolunu öyle bir çizmişti ki Endülüs olnun şahlanacağı yer olmuştu.
7000 kişilik ordusu ile gemilerle Endülüs’e yani ispanyaya geldiğinde onu kendisinin 10,15  misli bir düşmanın  karşıyacağını biliyor muydu aceba. cesareti, azmi, zakası ve tabi ki inancıyla ispanyayıfeth edip islamın bayrağını dalgalandıran, avrupa’ya medeniyet dersi veren bu yüce komutan nasıl oldu da bu savaşı kazanabildi.
Yolculuk esnasında, geminin güvertesinde, kendini hafif bir uyku hali kapladı. Rüyasında, karşısında Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem vardı. Resûlullah ve Ashab-ı kiram hazerâtı kılıçlarını kuşanmış, yaylarını germiş, düşmana hücum etmek üzereler. Resûlü ekrem sallallahu aleyhi ve sellem:
– Ey Târık! Yoluna devam et! buyurdu.
Sonra önde Târık bin Ziyâd olmak üzere Endülüs’e girdiler. Târık bin Ziyâd uykudan uyandığında, sevincinden yerinde duramıyordu. Endülüs’ün fethinden artık emin idi.
Ama   hala önünde ezici bir güç vardı. Ve askerleri ister istemez bir  korku salmaya başladı. Çoğu geri dönmeyi düşündü. Fakat Tarık Bin  Ziyad  askerlerin geldiği tüm gemileri  yaktı. (Gemileri Yakmak  deyimi buradan gelir.) Ve askerlerine bir konuşma yaptı  Artık  yeğise kapılmak yoktu, geri dönmek yoktu. Ya asil bir şekilde savaşıp
İspanya’yı müslüman  devleti yapmak vardı ya da ölmek. Başka seçenek koymayan Tarık Bin Ziyad endülüsün kapılarını müslümanlara açtı.
Düşmana kan dökülmeden şehri vermesini isteyen Tarık BinZiyat karşılık almayınca akıl almaz bir şekilde savaşmaya başladı. Düşman askerini yara yara ispanya kralı  Doderiche ulaştı ve onu öldürdü. Bu durumu gören düşman askerleri dagıldı ve ispanya artık müslümanların eline geçti. Avrupa islam medeniyeti ile tanıştı.

Değerler Eğitimi

Tomris Hatun Kimdir (İlk Kadın Hükümdar)

Selahaddin Eyyubi Kimdir (Kudüs Fatih’i)

Dede Korkut Hikayelerinin Özellikleri (Afişli)

Çalışmakla ilgili Atasözleri ve Anlamları

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.