Değerler Eğitimi

Sadakat Kompozisyon Örneği

  Sadakat Kompozisyon Örneği

   Sadakat; içten bağlılık, sağlam, güçlü dostluk demektir.

Sadakat konusunda karıştırmamamız  gereken sadece bağlılık veya sadece dostluk  değil. İçten ve güçlü  olması gerekiyor. İnsanların birbirine olan dostlukları, ne kadar kuvvetli ise aralarındaki sadakatin bağları  da o denli güçlü olur.

Tarihe şöyle  bir göz attığımızda bir çok savaş, bir çok komutan, birçok devlet adamı başarılarının arkalarında ona inananların, aynı yola çıkanların, sonsuz sadakatle, ölüm pahasına yanlarında olmasındandır.  Alpaslan ordusunu, kendisinden kaç kat çok olan Bizans ordusu ile savaştığında ona inanan sonsuz saadakat sahibi askerlerinin sayesinde kazanmıştır. Aksi halde sadakatle bağlı askerler  olmasaydı kendisinden kat be kat güçlü olan bir ordunun karşısında durmaz kaçmayı tercih ederlerdi. Halid Bin Ziyad Endülüs’ü (İspanya) fethinde tüm gemileri yaktığında ona sadık bir ordunun olduğunu biliyordu.

Bazı zaman sadakatt kavramı bir çok değerin önüne geçer.Tarihe baktığımızda bazı insanlar tarihte o kadar sadıklarmış ki Hataları yanlışları bile görmezden gelirlermiş.Diller lal, kulaklar sağır, gözler görmez olurmuş.Hayatımızda her zaman sevdiklerimize karşı sadakatle davranalım

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Abdullah dedi ki:

    Küfür kötü bir davranış