Değerler Eğitimi

Mehmet Akif İle İlgili Kompozisyon Örneği

 Mehmet Akif İle İlgili Kompozisyon Örneği

Mehmet Akif İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Mehmet Akif ’ti onun adı. Plancı, ileriyi görmek isteyen, başarılı biriydi. O her zaman hedefini belirledi ve hedefine ulaştı. O her işinde daima yükselirdi hiç alçalmazdı. Akılcıydı. Onun en önemli amaçlarından birisi İslam’dı.

Aklı ve kalbiyle hareket etti, planladı, ileride görmek istediği manzaraları gözünün önüne getirip çalışmalara başladı. Akılcılığıyla dikkatleri üstüne çekti. Kalbi her zaman İslam’daydı. Hem İslam’ı, hem bağımsızlığı, hem de barışın her yerde olmasını istiyordu. Onun ileriye bakış açısı her zaman olumluydu. İnanıyordu, çalışıyordu, azimliydi ve her zaman Allah, Allah deyip Allah’a olan güvenini hiç kaybetmeyerek daima İslam ve barış için çalışıyordu.

Zaten İslam onun için her şeyin başlangıcıydı. İslam’ı insanlara kabul ettirmek için çabaladı. Bu çabalar onun için çok önemli bir adımdı. Çünkü insanların bazılarının olumlu düşünceleri ona güç verdi. Kendi gücünün ve otoritesinin artışı ona inananların da gücünü ve otoritesini artırdı. Allah’ın izniyle koyuldu yola… Onun davası İslamdı… “Ezanların sesi” ona en çok yardım eden etmendi. Ezan İslama çağrıydı. Mübarek kanları dökülüyordu savaşlarda, vatan uğruna her şeyini feda eden şehitlerin.

Mehmet Akif İle İlgili Kompozisyon Örneği devamı…

Onlar kendi canları pahasına vatan ve millet için savaşıyorlardı. Onların ardında bıraktıkları ise daha yeni doğmuş, kundaktaki bebekleri, eşi ve dostları idi. Bu Mehmet Akif ’ i çok etkilemişti. Bütün gördüklerini, hissettiklerini, ileride görmek istediği her şeyi kaleme almaya başladı. ”İstiklal Marşı”nı yazdı. İstiklal Marşı bağımsızlık; İslam, barışın göstergesiydi. Asımın nesliydi onu bu yola sürükleyen. Asım Bin Sabit, Allah için, müslümanlık için yaşıyordu. Müşrikler vardı, onun kafasını koparıp içinde bir şeyler içmek isteyen, onun yaşayıp Müslümanlığı yaygınlaştırmasını istemeyen. Asım Bin Sabit Müslümanlık için yaşıyordu. Nasıl Müslümanlıktan vazgeçebilirdi, vazgeçemezdi. Savaştı onlarla… Müslümanlık için.

Sonunda sıkıştırıldı ve öldürüldü fakat müşrikler hiçbir şey içemediler onun kafatasından. Çünkü cesede ulaşamadılar. Çünkü Asım Bin Sabit’in Allah’tan bir duası vardı. “Allah’ım ben senin dinin için çalıştım ne olur bedenime müşrik eli değdirme!” diye. Ceset nasıl mı kayboldu? Asım Bin Sabit’in bedenini arılar sarmıştı. Cesedi o yüzden alamadılar. Sonraki gün yine geldiler ama sel çıkmıştı ve Asım Bin Sabit’i sel sürükleyip götürmüştü. Mehmet Akif herkesin işte böyle imanlı olmasını istiyordu. O elinden geleni yapıp dirilişi, müslümanlığı, barışı her yerde savundu, her yerde vurguladı. Mehmet Akif ERSOY, yeniden dirilişin adamıydı…

Mehmet Akif İle İlgili Kompozisyon Örneği devamı…

Yeniden diriliş, Müslümanlığı kabul etmek, kanın az da olsa dinmesi, barışa davet… İyi olan şeyleri benimsemek, ibadet etmek bizlerin yeniden dirilmesidir. Mehmet Akif ’in cenazesinde kimse yoktu. Onun cenazesinde kimsenin olmadığını gören bir grup üniversite öğrencisi cenazeyi taşıdılar. Ne hikmetse birden cenaze o kadar kalabalıklaştı ki nefes alınacak, adım atacak yer kalmadı. Belki de en kalabalık cenazeydi onunki. İşte Türk milleti onu bu kadar
çok seviyordu. Bu vatan, bu millet, bu zamana kadar çok iyi korundu. Biz de bu milleti, bu vatanı koruyacağımıza söz veriyoruz. Mehmet Akif ERSOY daima örnektir bize, her adımımızda, her anımızda. O bize İslam’ın, barışın simgesini verdi. Biz de onun bize emanet ettiği vatanı, milleti ve İslamı koruyacağız. Emanetimizi yerine getirmeye hazırız. Gözün arkada kalmasın örnek adam Mehmet Akif ERSOY.

Zeliha Sümen

Değerler Eğitimi

Mehmet Akif Ersoy’la İlgili Anekdotlar

Mehmet Akif Ersoy ve Vatan Sevgisi

 

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.