Değerler Eğitimi

Liderlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Liderlik İle İlgili Kompozisyon Örneği

Liderlik İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Müşterek hedeflerde buluşmanın, ortak gayelerde birleşmenin, toplumsal çıkarımları gözetmenin öncelikli yolu her yönüyle mükemmel bir lidere sahip olmaktan geçer. Gerek kişisel gelişim yönünden gerek bilgisel donanım yönünden iyi bir lideri olan toplumların her alamda başarıya ulaştığı ve geleceğe emin adımlarla yürüdüğü tartışılmaz bir gerçektir. Böyle liderlerin toplumda yetişip kendini göstermesi sağlıklı toplum yapısı istikrarlı devlet nizamı mutlu millet hayatı ve gençliğin kendine yeter hale gelmesiyle doğru orantılıdır.

Bu devlet ideallerinin tamamını başarıyla kat etmiş toplumlar bir değil birçok mükemmel lidere sahiptirler. Aziz ecdadımız Osmanlı, ‘’Milleti yaşat ki devlet yaşasın.’’ felsefesi buna en güzel örnektir. Aynı şekilde bir millet geriye dönüp baktığında kaybolan hayallerden çöken ümitlerden ve yara almış beklentilerden başka bir şey göremiyorsa toplumu tam anlamıyla gelişmemiş ve o milleti kurtaracak liderler söz konusu toplumda yetişmemiş demektir. Her anlamıyla mükemmel bir liderde olmazsa olmazlar şöyle sıralanabilir:

  •  Değişim mühendisidir; yeniliğe daima açıktır.
  •  İletişim yeteneği çok gelişmiştir.
  •  Bilgilerini sürekli tazeleme ve güncel olma gayretindedir.
  •  Güçlü ve zayıf yönlerini iyi bilir ve hayattan sürekli ders çıkarır.
  •  Bencil değildir daima takım ruhu felsefesine inanır.

KLiderliğe dair en çok tartışılan konulardan biriside lider mi olunur yoksa lider mi doğulur meselesidir. Tüm bu etmenler göz önünde bulundurulursa gelişmiş ve müreffeh bir toplumda doğan liderler kendilerini daha da geliştirirler ancak kişisel gelişim yönünden hiçbir olanağa sahip olmayan bir toplumda doğan liderlerse şüphesiz ki körelip doğuştan gelen bu liderlik özelliğini kaybederler.

Kısaca ne sadece doğuştan lider doğmak ne de sonradan lider olmak tek başına yeterli değildir ve bunlar kendi başlarına ele alınacak konular da değildir. Doğuştan bir özelliğin olmasının yanı sıra bir de kendini yetiştirme imkânını toplumda bulan liderler, kitleleri arkasından sürükleyebilen başarıya doğru daima emin adımlar atabilen şahsiyetler olurlar.
Yani liderlik eldeki gücü zekâ, birikim ve tecrübeyle kullanabilme yeteneğidir.

Semih ÜNLÜ

Liderde Bulunması Gereken Özellikler

BÜYÜK TÜRK LİDERLERİ (Afişli)

Eş Anlamlı Sözcükler, Anlamdaş, Tablo Halinde

Değerler Eğitimi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.