Değerler Eğitimi

İsrafla İlgili Kompozisyon Örneği Değerler Eğitimi

İsrafla İlgili Kompozisyon Örneği

İsrafla İlgili Kompozisyon Örneği;

Savurganlık, israf  gereksiz harcamaya denir. Bir şeyi harcarken,gerektiğinden fazla ya da az kullanmak israf ve cimriliği beraberinde getirir.

İnanan insanlar için görmesi çok kolay bir şey vardır. O da hiç kuşkusuz Allah’ın bizlere  sunduğu nimetlerdir. Her gün o kadar çok şeye sahip oluyoruz ki. Ama şöyle bi kendimize baktığımızda hiç farkında bile değiliz. Farkında olmadığımızdan kullanırken gereğinden fazlasını yapıyoruz. Yediğimiz yemeklerin çöplerinin, artıklarının ne olduğunun veya ne olacağının bizim için bir önemi çoğu zaman kalmıyor.  Dünyada günlük tonlarca ekmeğin çöpe atıldığından ne kadar haberdarsınız. Ya da boşa akıttığımız suların ileride bize ne kadar zarar vereceğini biliyor muyuz. Peki ihtiyacınız olmadığı halde aldığınız o süslü teknolojik aletlerin gerisinde devasa bir çöplük bıraktığını. Başka bir açıdan bakacak olursak sırf marka tutkumuz yüzünden cebimizden çıkan paranın dahi sorgulanmadığı dünya da bizler ne yapıyoruz.

Hatırlayalım ayeti ne diyordu Allah,  “Allah israf edenleri sevmez” peki Peygamber efendimiz ne diyordu ” Yiyiniz içiniz ama israf etmeyiniz”. Bizler inanan insanlar olarak bu söylenenlerden hiç mi ibret almayacağız. Peki ya Afrika’da açlıktan susuzluktan ölen insanları görünce hiç mi kendimizi sorgulamayacağız.

Hayatta Allah’ın bize verdiği nimetleri kullanmalıyız. Fakat bu nimetleri kullanırken ne başkasının hakkına geçelim ne de israf edelim. Elimizdekilerin kıymetini her zaman bilelim.

İsraf

Neler İsraf’tır, İsrafın Sebep Oldukları

İsraf Deyince

İsraf Olursa Ne Olur (AFİŞLİ)

Günümüzün Sorunu Teknoloji, Marka ve İsraf

 

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Fatma dedi ki:

    Bence çok güZel teşek

  2. Anonim dedi ki:

    Saolunn

  3. Defnesu dedi ki:

    Çok güzel konu kompozisyon için bu siteyi kullanmanızı öneririm

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Teşekkürler, iyi çalışmalar