Değerler Eğitimi

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Empati İle İlgili Kompozisyon Örneği

Empati kişini kendini başkasının yerine koymasıdır. Empatide önemli olan onu anlayabilmek, onun gibi düşünmeye çalışmak, onun yaşadıklarını özümsemektir. Karşımızdakine ne kadar iyi anlarsak o kadar mutlu oluruz.

Günlük hayatımızda yaşadığımız sıkıntıların temeli empati kurma davranışımızı kazanmamış olmamamızdan kaynaklanıyor. Karşımızdakini anlamak yerine ona bağırıp, kızıyoruz. Karşımızdakinin ne düşündüğü, ne hissettiği, çoğu zaman bizim için önemli olmuyor maalesef. Olaylara karşı sadece kendi bakış açımızla yani kendi penceremizden bakmakla yetiniyoruz. Oysaki bizi kırmayan, incitmeyen veya bizim için doğru olduğuna inandığımız şeylerin, başkalarını nasıl etkilediğini bilmiyoruz.  Sadece kendimizi düşünerek bencil bir hayat sürmek kolay geliyor. Başka fikirler de olduğunu bilmeliyiz veya bizim için doğru olan bir konunun başkası için yanlış olabileceğini iyi kavramalıyız.Bir davranışta bulunurken önce düşünmeliyiz. Ben aynı şeye maruz kalsam hoşuma gider mi diye. Atalarında dediği gibi İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır” sözünü her zaman referans alalım.

Bizleri insan olarak yaratan Allah, bize yaratılanların en şereflisi sıfatını veren Allah, muhakkak ki Müslümanın, Müslümanı anlamasını,  ister. Birbirimize zarar verecek davranışta bulunmamızı ise yasaklar. Bizler birbirimizi sağlıklı bir şekilde anladığımız zaman dünyada mutsuzluk adına bir şey kalmayacaktır.

Değerler Eğitimi

Merhametli ve Empati Sahibi Çocuk Yetiştirmek İçin

Niçin Empati Kurarız Maddeler Halinde

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Sanane dedi ki:

    Hiç.güzrl değil al hudari

  2. xfgfddhjnff vgjkhdaad dedi ki:

    Defvbl9xbfj5hbhxjqjrrjthvgdb1jdtv4dgwdnh ffvhtxgy4215ygchbvgfdddcxfdyko6dafgddgbv dfvvojfzvu

  3. Çalışkan dedi ki:

    Fena değil.

  4. Şebnem dedi ki:

    Çok iyi

  5. Ohadiyorum dedi ki:

    Muslumanliga nerden girdin