Değerler Eğitimi

Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıyız

Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıyız;

Sosyal Medyayı Nasıl Kullanmalıyız

İnsanlık tarih boyunca belli gelişim evleri geçirmiştir. Daha sonraki dönemlerde insanlığın gelişim evrelerini incelerken bunları belli dönem ve çağlara ayırmışlardır.  Mesela insanlığın henüz yeni yeni çıktığı dönemlere ilk Çağ denilmiş. Daha sonra Orta  Çağ felan. Günümüz dünyasına baktığımızda  ise böyle bir tasnif yapacak olsak herhalde  teknoloji ve iletişim çağı demek  doğru olur.  Zamanın belkide en hızlı aktığı dönemlere tanıklık etmekteyiz.

Günümüz dünyasında iletişim çok önemli bir yer tutmaktadır. Bu iletişimde sanal dünyanın payı hiçte yadsınacak değil.   Dünya geneline baktığımızda Facebook, Twiter  gibi sosyal ağların kullanımı %90 lar civarında.  Dünya hızla sosyal ağların içerisinde kendine sanal bir evren oluşturmuştur. Yapılan araştırmalarda internetle yeni tanışan insanların & 90 a yakını internetle tanışmayı facebook, twiter gibi sosyal ağlar üzerinden yapmaktadır.

Şu noktada aklımıza hemen şu soru geliyor. Peki sizce bu sosyal  ağlar çok mu masumlar?

Yada sosyal ağları öcü olarak mı görmeliyiz?

Aslında işin özünü şöyl e görmek lazım  sevgili okuyucular. Bilinçli kullanıcı olmak bizleri hem sosyal ağların sanal dünyasından kurtarır hem de bilginin kaynağını sorgulamayı ve ona göre düşünmeyi sağlar..

Sosyal Ağları Kullanırken Dikkat Etmemiz  Gerekenler:

Zaman bizim en değerli hazinemizdir. Zamanımızın büyük bölümünü buralarda heba etmeyelim.

İletişim bizler için en önemli kavramlardandır. Ama unutmayın ki en güzel iletişim yüz  yüze konuşarak yapılan iletişimdir. Sanal iletişimler sizin aklınızı çelmesin

Bilginin kaynağını her zaman sorgulayın. Her şeye inanmayın önce araştırın, doğruluğunu veya yanlışlığını teyit ettirin

Sosyal ağlar bir öcü değildir yeter ki biz bilinçli kullanıcılar olalım. Abartmadan ,zamanımızı harcamadan,yaşımıza ve gelişimimize uygun içerikleri takip edelim.

Özellikle çocukluk döneminde kullanıyorsak  ailemizin gözetiminde sosyal ağları kullanmak bizim için daha faydalı olacaktır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.