Değerler Eğitimi

Dürüstlük ile İlgili Hikaye Örneği Değerler Eğitimi

Dürüstlük ile İlgili Hikaye Örneği

Dürüstlük ile İlgili Hikaye Örneği;

Günlerden bir gün köyün birinde bir muhtar yaşarmış. Bu muhtar köylüsünü çok sever onlarla çok iyi geçinirmiş. Muhtarın bir de en yakın arkadaşı Halis Ağa varmış. Her şeylerini birbirlerine söylerlermiş.

Ama bu muhtarın çok büyük bir sırrı varmış. Muhtarın bildiği bir gömü varmış.Aslında bu gömü bütün köylünün hakkıymış. Fakat muhtar bu gömüyü kendi sahiplenmek istermiş. Sonra Halis Ağaya gidip sormuş. Sen çok önemli bir sır bilseydin ne yapardın demiş. Halis Ağa bu durumdan kuşkulanmış, sonra bilmem bu sır kiminle ilgili diye sormuş. Muhtar boş ver deyip geçiştirmiş. Muhtar bir gün gömüye gömüye giderken durumdan kuşkulanan Halis ağa onu takip etmiş. Gördükleri karşısında şok olmuş. Gözleri adeta fal taşı gibi açılmış, kalbi heyecandan küt küt atmaya başlamış. Gördüklerine bir türlü inanamamış. Muhtarın elinde bir küp altın duruyormuş. Hemen muhtarın yanına yaklaşmış neden bunu bizden sakladın demiş. Muhtar suçlu bir tavırla gözümü para hırsı bürümüştü. Bu saatten sonra söylersem köylünün bana güveni kalmaz. Halis Ağa hayır kızmaz yeter ki geç olmasın güç olsun demiş.

Sonra bütün ahaliyi meydana toplayıp olan biteni anlatmışlar. Köylüler başta biraz kıssalar da sonradan muhtarı affetmişler. Bir daha da  bu durum tüm köylüye ders olmuş, birbirlerinden hiçbir şey saklamamışlar.

Busenur Doğan

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    tşk

    1. Anonim dedi ki:

      …..