Değerler Eğitimi

Doğruluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Doğruluk İle İlgili Kompozisyon Örneği;

Doğruluk İle İlgili Kompozisyon Örneği

Doğruluk bir  milletin temel ahlaki ögesi olmalıdır.Çünkü bilinmelidir ki hilenin yalanın olduğu bir toplumun kalkınması zordur. Neden mi? Yalan hırsızlığın başlangıcıdır da ondan.

Bence yalan bütün kötülüklerin vicdani çığlığını yok eder ve kötülüklere zemin hazırlar.Hepiniz bilirsiniz ki Hz Havva ve Hz’ ti Adem’i kandıran şeytanda yalancının en önde gidenidir. Bu nedenledir ki doğru olmayı tüm dinler emreder. Çünkü bilinmelidir ki insanoğlunu doğru yolda ilerletecek davranış doğruluktan geçer. Örnek verecek olursak Osmanlı Devleti doğruluk üzerine inşa edilmiş bir devlettir.Sömürgenin, adaletsizliğin olmadığı bir medeniyet. Hristiyanlığı yayma yalanları ile ülkeleri ele geçiren sonra yalan dolanlarla onları sömüren Avrupalı devletler gittikleri yerlerde kan ve gözyaşından başka ne bırakmıştır insanlık adına. Ama bakın Osmanlıya şu an balkanlarda, Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da toprağımız olmasa da gönül bağımız baki kalacaktır. Osmanlı doğruluk merhamet üzerine yükseldiği topraklarda ardında yüksek bir medeniyet bırakarak ayrılmıştır.

İslam doğruluktur, doğruluk ve barış dinidir. Unutmayalım ki bir ömür yalan söylemeyen bir peygamberin ümmetiyiz, biz Muhammed-ül Emin’in ümmetiyiz. Her sözümüz, her işimiz dosdoğru olsun

Tayyip Yıldırım.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.