Değerler Eğitimi

Doğruluk ile İlgili Hikaye Örneği Değerler Eğitimi

Doğruluk ile İlgili Hikaye Örneği Değerler Eğitimi

Doğruluk ile İlgili Hikaye Örneği;

Bir gün Mustafa adında barıştan ve doğruluktan yana olan zeki bir çocuk varmış. Mustafa arkadaşları ile dolaşırken sınıflarından birinin komşunun bahçesinden izinsiz elma aldığını görür. Bu gören elmaların sahibi evden çıkar ve çocuğu kovalamaya  başlar. Çocuk ta kaçar. Mustafa adamın yanına giderek onunla konuşur. Ve ona çocuk adına özür dilediğini söyler. Adamla biraz sohbet eder ve oradan uzaklaşır.

Mustafa ertesi gün okula gider ve elmaları izinsiz alan arkadaşıyla konuşur. Ona yaptığınınçok kötü bir şey olduğunu söyler. Çocuk da arkadaşı da Mustafa’dan özür diler. Mustafa çocuğa, benden değil elmayı izinsiz aldığın yerin sahibinden özür dilemelisin der. Çocuk ya bana bir şey yaparsa diye Mustafa’ya sorar. Mustafa ise cocuğa korkma adam sana bir şey yapmayacak derler ve yola koyulurlar.

Mustafa  ve arkadaşı elmaların sahibi olan adamın evine giderler ve adamla konuşurlar. Çocuk adamdan özür diler ve yaptığının yanlış olduğunu ve bir daha aynı davranışı yapmayacağını söyler ve tekrar özür diler. Adam çocuğun özrünü kabul eder ve istediğin zaman gelip izin alarak elma toplayabilirsin der. Bu günden sonra Mustafa, arkadaşı ve adam iyi dost olurlar.

Cihan Çelik

Etiketler:

Yorumlar
  1. Anonim dedi ki:

    Gerçekten çok güzel ben 4. Sınıfım ve bunu okuyarak çok şey öğrendim teşekkür ederim

  2. Anonim dedi ki:

    bence cok guzel olmus odevime cok yardimci oldu cok tesekkurler

  3. Anonim dedi ki:

    Cok guzel ben 4. Sınıfım odev hakkında bana cok yardimi dokundu

  4. Ayşegül dedi ki:

    Gerçekten de yardım etti ben 4.sınıf ödevi mi yapabildim