Değerler Eğitimi

Yardımlaşmanın Önemi Değerler Eğitimi

Yardımlaşmanın Önemi Değerler Eğitimi

Yardımlaşmanın Önemi ;
Yardımlaşma ve yardımseverlik, en önemli değerlerimizdendir. Günlük yaşamımızda karşılaşılan ve çözümünde zorlandığımız bazı problemler, yardımlaşmayla çözüme kavuşturulur. İnsanlar çok farklı konularda birilerine yardım edebilirler.
Yardımın İnsanların Yaşamlarındaki Yaptığı Değişiklikler
  1. Yardım sayesinde yoksullar toplum içerisinde korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar, yoksulların hırsızlık gibi kötü alışkanlıklara bulaşması engellenir.
  2. Yardım yapan kişiyle  yardım yapılan kişi arasında sevgi ve kardeşlik doğar. Yardım sayesinde topluma kazandırılan insanlar kin, haset, düşmanlık gibi bir takım kötü huylardan kurtulur, asla ve asla kimsenin malında gözü olmaz.
  3. Peygamberimiz, Müslümanlara;  yardım edilenin insan değil, durumu kötülere yardım eden insan olmalarını ifade etmiştir.  zor zamanında Müslümanlardan yardım, anlayış ve sevgi gören insanlar, sıkıntılarından kurtulunca, ayardım alan değil yardım eden kişiler olmaya çalışacaktır.
  4. İslamiyet’in emrettiği Zekât, sadaka ve diğer maddî yardımlar, Müslümanların güçlü olmalarında, birlik ve beraberlik içinde güçlü  bulunmalarında en büyük faktördür.
  5. Yardımlaşma değerinin  yaygın olduğu toplumlarda yardımlaşmaya paralel olarak dostluk duyguları güçlü olur. Akabinde fakirlik ve bununla gelen dilencilik ortadan kalkar.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Merve dedi ki:

    Çok fazla beğenmedim biraz daha fazlasını beklerdim

    1. Bncde:)) dedi ki:

      Fhfhfvhfhrgryt

  2. Dfffu dedi ki:

    Harka

  3. CS VS BEKLERİM GLOBAL ELİTE MASTER dedi ki:

    Güzel sa(o)l

  4. Anonim dedi ki:

    Ok

  5. Asuman belik dedi ki:

    Cok guzel bir aciklama

  6. KORE DELİSİ dedi ki:

    biraz daha uzun olabilirdi ama sağolun

  7. ttt dedi ki:

    işime yaradı çok harika.

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Ne güzel rica ederiz iyi calismalar