Değerler Eğitimi

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sevgi İle İlgili Kompozisyon Örneği;

          Bir yerde okumuştum: ’’Birine çamur atmadan evvel bir daha düşün. Zira çamur ilk senin eline bulaşır.’’ deniyordu. Çok düşünmüştüm o zamanlar bu söz ne demek istiyor ve bizi nereye götürüyor diye. Şimdi anlıyorum hâlbuki… Sonu sevgiye dayanıyor. Sevmeye… Sevgi varken insanlar neden birbirlerini sevmezler? Hoşgörü
varken insanlar neden birbirlerini anlamazlar? Hayatın bunca güzel yanı varken insanlar neden hep birbirlerinin kötü yanlarını bulmaya çalışır? Hala anlamıyorum ve hiçbir zaman da anlamayacağım.
 Bu kadar zor mu gerçekten… İnsanları karşılıksız, kin ve nefret gütmeksizin tüm benliğimizle sevebilmek bu kadar mı zor? Bence bu kadar zor olmamalı. Çünkü hepimiz birer insanız ve sırf insan olduğumuz için değerliyiz. Sevgi de dahil olmak üzere tüm insani değerlere ve iyi muameleye layığız.
 İnsan bir çiçek gibi… Kökleri susuz kalıp da kurursa o çiçeğin ne anlamı kalır. Zamanla solar gider. Tüm özelliklerini, kokusunu, güzelliğini kaybetmez mi? İşte tam da bu noktada sevgi giriyor devreye. Köklerini huzurla sulayan o su aynı sevgi gibidir.  Kökleri susuz kalan bir çiçek nasıl ki solar giderse tıpkı bunun gibi sevgisiz kalan insanlar da karanlıkların içinde kaybolup gider.
Devamı
 Aslında sadece insanlar değil evrendeki tüm canlı ve cansız varlıklar sevgiye muhtaç. Misal penceremizin kenarındaki mis kokulu begonyalar, narin kadife çiçekleri yaprakları sevgiyle okşanmadan çiçek açar mı? Sevgiye muhtaç geçirdikleri her gün için boyunlarını bükmezler mi? Ya da güneş. Kendisinden ufacık bir tebessüm
ve sevgiyi esirgeyen insanlara gücenmez mi? Bir başkası tabiat ana. Belki de en güzel sevgi örneğine burada rastlarız. İçinde müthiş bir sevgi ile nice bitkilere, çeşit çeşit hayvanlara kucak açan tabiat ana değil de nedir?
Tüm bu örneklere şahit oluyorken kim karanlıklara mahkûm olmak istiyor? Elbette hiç kimse… Ne duruyorsunuz o vakit. Bırakın kini nefreti ve sarılın birbirinize en içten sevgilerinizle!..
Merve Öz

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.