Değerler Eğitimi

Ömer Halisdemir Kimdir Hayatı Değerler Eğitimi

2.471

Ömer Halis Demir Kimdir

Ömer Halis Demir Kimdir;
        Yedi çocuklu bir aileden gelen 15 Temmuz kahramanı Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde’nin Çukurkuyu  beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu’da okul sonralarında çobanlık yaparak geçirmiştir. Hatice Halisdemir ile olan evliliğile evlenmiş ve bu evlilikten i Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında dünya güzeli iki çocuk sahibi olmuştur. Ömer HalisDemir Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında çeşitli görevlerde bulunmuştur
       15 Temmuz 2016 kalkışma girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na zorla girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi’yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı emir üzerine tereddüt etmeden alnından vurarak öldürmüştür. Maalesef   Semih Terzi’nin korumaları da Ömer Halisdemir’i kalleşçe 30 kurşunla şehit etmişlerdir. Akabinde ise askeri darbe yanlısı iki subay öldürülmüş 36 subay ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliği’nce tutuklanmıştır. Ömer Halisdemir bu kahramanlığıyla darbenin seyrini değiştirmiştir. Bu hareketi Milli Mücadele döneminde Hatay-Dörtyolda düşmana ilk kurşunu sıkan vatan evladı  Kara Mehmet’e, 15 Mayıs 1919’da Yunanlıların İzmir’i işgali sırasında ilk kurşunu sıkan kahraman insan Hasan Tahsin’e benzetimiştir.

Ömer Halis Demir Kimdir

      Özel Kuvvetler Komutanlığına gittiğinizde  şehit edildiği noktanın özel bir kaplama ile koruma altına alındığını ve çiçeklerle süslendiğini görebilirsiniz. Dursun Ali Erzincanlı ise Halisdemir’in öldürülmesi sonrasında kendisine itafen “30 Kuş” adlı muhteşem şiirini yazdı ve bu şiire Ekrem Aydın’ın yönetmenliğinde Başiskele’de klip düzenlendi. Bunların dışında Ömer Halisdemir’i anlatan “30 Kuş” adlı şiirle aynı isme sahip olan bir kısa bir film de yapıldı. Halisdemir’in adı 20 Ağustos 2016da Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından oylanarak memleketi olan Niğde ilindeki devlet üniversitesine verildi. Daha sonra ise Mersin’in Toroslar ilçesinde bulunan Şehitler Parkı’na 15 Temmuz şehidinin kaide ve gövde uzunluğunun toplamı 4.60 metre olan bir heykeli dikildi, yad edildi ve 30 Ağustos 2016 tarihinde açılışı yapıldı. Ölümünden sonra birçok meydan, cadde, okul ve öğrenci yurdu gibi yerlere kendisinin adı verilmiştir. Ayrıca memleketi olan Niğde’de kendisi için bir hatıra ormanı oluşturulmuştur.
      Kahraman askerimizi saygı ile anıyoruz
15 Temmuz Döküman Arşivi İNDİR

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.