Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Hoşgörü Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Hoşgörü Kompozisyon Örneği

Peygamberimiz ve Hoşgörü Kompozisyon Örneği
Hoşgörü her şeyi anlayışla karşılama anlamına gelir hoşgörülü insan toplum içinde davranışı duruşu edebi ile hoş karşılanır. Hoşgörülü insan hiç kimseye kötü söz veya kırıcı söz söylemez.
Hoşgörü denince aklımıza ilk gelen isim Efendimiz Hazreti Muhammed’dir. Peygamber Efendimiz bütün insanlara sevgiye merhamete yaklaşmıştır. Çevresindekilerin hiçbir zaman incitmemiştir,  ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmuş,   güçsüzlere şefkat ve merhametli davranmıştır.  Hz. Muhammed her fırsatta insanlara hoşgörülü ve merhametli olmayı tavsiye etmiştir. Kendisi de hoşgörülü ve merhametli olmuştur.  Bir hadisinde şöyle buyurur “Hoşgörülü ol ki hoş görülesin.”
Hadiste de belirttiği gibi Sizler insanlara karşı hoşgörülü davrandığınızda insanlar size karşı hoşgörülü olur.  Örneğin Peygamber Efendimize Mekke’de i yaşamayı hak tanımayan onu ve çevresindekileri zorla Medine’ye göç zorlayan Müşrikler,  Mekke’nin fethinden hemen sonra affedilmiştir. Yaşanan bu hadise Hz Muhammed’in engin hoşgörüsüne ve affediciliğinin en açık delilidir.  Sizde hayatta Peygamber Efendimiz, Mevlana, Yunus Emre gibi kişilere örnek alın. Örnek alın ki savaş ve gözyaşım hakim oldu islam coğrafyasında yeniden Sevgi merhamet ve hoşgörü tohumları saçılsın

 

Etiketler:

Yorumlar
  1. Yorum sahibi dedi ki:

    Bence çok hoş bir kompozisyondu elinize sağlık