Değerler Eğitimi

Günümüzün Sorunu Teknoloji, Marka ve İsraf

            Günümüzün  Sorunu Teknoloji, Marka ve İsraf

İsraf…Her dönemin kendine ait bir ismi vardır. Günümüzdeki bu döneme ise alışveriş ve israf dönemi demek hiç de yanlış olmaz. Dünya da hızlı bir tüketim çılgınlığı var. Hem de bu tüketim ihtiyacın dışında. Teknolojinin hızla gelişmiş olması tüketim çılgınlığını daha da artırıyor. Marka düşkünlüğü maliyetinin çok çok üstünde satışlara neden oluyor. Mesela X marka bir cep telefonuna 3000 TL veriyorsunuz 3 ay geçmeden yeni bir modeli daha çıkıyor X1 aldığınız 3000 TL lik telefonu 1000 TL ye satıp 4000 TL ye X1 modelini alıyorsunuz. İşte gördüğünüz gibi zararın boyutu o kadar yüksek ki. Baktığınızda aynı sınıf özellikte telefonun üretim maliyeti 1000 TL bile yokken satış 4000 TL aradaki fark marka fiyatı. Peki değer mi?

Markanın insana saygınlık kattığını düşünen insanların sayısı hiçte az değil. Özelliklerini kullanmadığı halde 4000  TL verip aldığı cep telefonunu sadece aramalara kullanan birisi neden bu telefonu alsın ki. Tek derdi sadece marka ve markanın bir saygınlığı olduğuna inanmasıdır.

Hayatın bizlere ne getireceğini bilemeyiz. Onun içindir ki paranızın kıymetini bilin. İsraf etmeyin. İlla para harcayacaksanız  yardım vakıflarına yardımlarda bulunun. Topluma daha faydalı insan olursunuz. Dünyada o kadar açlıktan ölen insan varken, yokluktan okuyamayan, oyun dahi oynamayan çocuklar varken siz siz olun 4000 TL lik telefonlarla dolaşmayın.

Bizi Facebook’tan takip edin

Neler İsraf’tır, İsrafın Sebep Oldukları

Sayılarla İsrafın önemi

Kompozisyon Örneği

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.