Değerler Eğitimi

Büyük Türk Liderleri Değerler Eğitimi

2.028

Büyük Türk Liderleri Değerler Eğitimi

Büyük Türk Liderleri Değerler Eğitimi;

Mete Han

Mete ( M.Ö 234- M.Ö 174) Türklerin kurduğu Hun İmparatorluğunun  hükümdarı ve  Şanlı Türk tarihinin, töresinin  büyük bir başlangıcıdır. Bütün Orta Asya’daki Türk boylarını toplamış ve millet ve birlik olma bilinci aşılamıştır. Dünyadaki ilk düzenli orduyu kuran ve şuanda bile kullanılan 10’luk askeri sistemi kullanan ilk liderdir.

Alp Arslan

Büyük Selçuklu Devleti’nin 2. Sultanı. Esas ismi  Muhammed’dir (1029-1072);  fakat biz onu kahramanlığına atıfla ünvanı olan Alp Arslan olarak biliyoruz.  Alp Arslan 1071 yılında Malazgirt Meydan Savaşını kazanarak Türklere Anadolu kapısını açmıştır. Bazı kaynaklarda esir aldığı bir düşmanı tarafından öldürüldüğü söyleniyor.

Attila

Hun İmparatoru Attila (400-453) 434 yılında amcası Küba’nın ölümünden sonra İmparatorluğun yönetimini ele aldı. Roma ve Bizans’ın kabusu oldu

Fatih Sultan Mehmet

Henüz 21 yaşında genç bir delikanlıyken ondan önceki liderlerin  deneyip başaramadığı İstanbul’u fethederek bir çağı kapatıp yeni bir çağ başlatmıştır ve 1000 yıllık Doğu Roma İmparatorluğunu tarihe gömmüştür. Tarihte eşine rastlanmayacak bir dahiane planla düşmanın ruhu bile duymadan Gemileri karadan yürütmüştür. Ayrıca bunu dışında tonlarca ağırlıktaki gülleleri fırlatan topları bizzat kendini planlamıştır.

Mustafa Kemal Atatürk

Büyük bir düşüşe geçen ve eli ayağı bağlı Türkiye’yi kurtaran, ileri görüşlü, zeki bir lider. Türkiye’yi Türkiye yapan büyük kahraman. Türkiye’de devrim diyebileceğimiz yenilikler getirdi.

Oğuz Kağan

Her ne kadar destan olarak da bildiğimiz Oğuz Kağan, Türk soyunun  en önemli atası olarak bilinir. Bazı
kaynaklarda ise Kuran-ı Kerim’de adı geçen Zülkarneyn isimli yüce insan olduğu iddaaları vardır. Destana baktığımızda iddaaların gerçek olma olasılığı yüksektir.

Alaeddin Keykubat

Büyük Selçuklunun dağılmasından sonra ortaya çıkan Anadolu Selçuklu Devletinin en iyi dönemini yaşatmıştır.

Kanuni Sultan Süleyman

İmparatorluk sınırlarını en geniş haline getiren 10. Osmanlı padişahı ve Yavuz Sultan Selim’in oğludur.
Büyük Türk Liderleri

              Büyük Türk Liderleri

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.