Değerler Eğitimi

BAŞARI (Kompozisyon Örneği)

Başarı Kompozisyon Örneği

   Her insan Başarı ve başarılı olmak ister. Başarılı olmak istemeyen insan yok denecek kadar azdır. Başarı denince aklınıza hemen akademik başarı geldideğil mi? Her insanın aklına o gelir başarı denilince. Ancak o da başarının bir türüdür. İşte biz diğer başarı çeşitlerinden ve akademik başaarı için verimli çalışmadan bahsedeceğiz.
  Başarı insanın o alanda iyi olmasıdır. Bunu akademik başarı, sportif başarı, sanatsal başarı vs. olarak ayırabiliriz. Bir insanın zekâ seviyesini sadece akademik başarı ile anlamak mümkün değildir. Aslında zekâ göreceli bir kavramdır. Hakikatte herkes zekidir ancak hepsinin zekâsına göre alanları
vardır. İşte eğitim sisteminin sıkıntısı da bu. Herkesi akademik olarak eğitmek bir hatadır. Eğer ki herkes kendi ilgi alanına, zekâsına göre olan bir alanda eğitilirse başarısızlık söz konusu olmaz.
Gelelim verimli çalışmaya. Sizler bu zamana kadar çok çalışarak ancak başarılı olacağınıza inanıyordunuz değil mi? Aslında sizi böyle inanmaya zorladılar. Böyle inandırdılar ki çok çalışasınız, tembel olmayasınız. Ne var ki başarılı olmak çok çalışmakla değil verimli çalışmakla mümkündür. Verimli çalışmanın nasıl olacağını bilmiyorsunuz değil mi? Çünkü size hep ders işlemek yerine verimli çalışmanın nasıl olacağı hakkında bilgi vermediler ya da yanlış bilgi verdiler. Beni de profesör vs. sanmayın. Ben de sizin gibi aynı yoldan geçen bir öğrenciyim. Fakat yaptıklarım sonucu başarıya ulaştım ve bunu sizlerle paylaşıyorum. Verimli çalışmanın birinci şartı dersi derste dinlemektir. Eğer ki dersi derste öğrenmezseniz başarılı olmak için çok çalışmanız gerekir ki belki yine de yetmez. Dersi dikkatli ve kafanızı derse vererek dinlemelisiniz ki anlayasınız. Anladıktan sonra iş biter tabii ki sayısal dersler hariç. Sayısal için soru çözmek gerekir ki bunun daha kısa yolu yoktur. Hoca anlatırken dersi kafanıza deftere yazar gibi yazarsanız unutmazsınız. İşte sizlere başarının birinci şartını anlattım.

Başarının ikinci şartı

Başarının ikinci şartı ise tekrardır. Peki, nasıl tekrar? Hocalarınız size her gün tekrar yapın diyor değil mi? Onun yerine bir de her hafta sonu 10-15 dakikanızı ayırarak defterinize baştan sona bir göz gezdirin. Baktınız  bilmediğiniz veya hatırlamadığınız bir konu var çalışın. Böylece sınav öncesi bile çalışmanıza fazla gerek kalmaz.

 

  Size kısa yoldan başarıyı anlattım. Belki size zor gelmiş olabilir okurken ancak hiç de düşündüğünüz gibi değil, gerçekten. Bir deneyin hiçbir şey kaybetmezsiniz. Eğer ki yine başarılı olamıyorsanız durup bir düşünün nerede hata yapıyorum. İnşallah hepimiz başarılı olup vatanımıza, milletimize, devletimize, ailemize hayırlı bir vatan  evladı olup ülkemizi üst seviyelere taşırız.
Yiğit Enes Özkul

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.