Değerler Eğitimi

15 Temmuzun Önemi Kompozisyon Örneği

15 Temmuzun Önemi Kompozisyon Örneği

15 Temmuzun Önemi Kompozisyon Örneği;
  15 Temmuz gecesi, devletimizi, milletimizi, Cumhuriyetimizi , demokrasimizi, dirilişimizi , yok etmeye çalışan vatan hainleri düğmeye basmış, milletin ne zor şartlarda aldığı silahlarını yine bu büyük, fedakar  millete doğrultarak maalesef kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. fakat, milletimiz kalkışmayı, sokakları ve meydanları akın akın doldurarak, her şeyi ölümü dahi göze  alarak hainleri başarısızlığa uğrattı.
Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuzda büyük cesaretleriyle, tarihinin omuzlarına yüklediği ruhla, kararlı ve dik duruşlarıyla yeniden tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, bu vatan uğruna can veren şehitlerimiz, kalplerimizdeki en kıymetli yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Bundan sonra her yıl, 15 Temmuz’da (Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde) kendilerini dualar, minnetler ile gönülden anacak, hatıralarını gelecek nesillere gururla aktaracağız.
15 Temmuz’da, tüm Türkiye meydanlarda, tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşımızda olduğu gibi, yediden yetmişe düşman kıskandırırcasına tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeci bozuntularına çiğnetmeyen, yeniden
dirilişe geçen, büyük Türk milleti vardı. Bu kalkışmada, milletimiz, tarih tekerrür eder misali, tıpkı asırlar  önce
Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan, yurt olarak sahiplenme noktasındaki kararlılığını tüm dünyanın gözünün önünde ortaya koymuştur.
Milletimiz, o hainlerin heveslendiği gece, tıpkı 717 yıl önce Söğüt’te, 563 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını ebedi olarak Türk yurdu gördüğünü tüm dünyaya haykırmış herkesin hevesini kursağında koymuştur. Halkımız, bu cennet ülkeyi bölmek isteyen gözü dönmüş kalkışmacılara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da nasıl tokat atmışsa, 15 Temmuz’da da aynı tokadı atmıştır.
Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti ve kurumlarını  teslim alabileceklerini sanıp heveslenerek, 15 Temmuz gecesi sinsi planlarını devreye sokan hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından gereken cevabı almışlardır. Bu kalkışma  girişimi aziz milletimize, gazi Meclisimize, üstün demokrasimize, aydınlık yarınlarımıza ,Mustafa Kemal’in bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimize, ve büyük ordumuza karşı yapılmıştır. Ordumuz ve Mehmetçiğimiz
bizim her şeyimiz, Peygamber ocağımızdır.

Devamı…

Bu silahlı darbe girişiminin başarısızlığa uğratılmasıyla, Türkiye, artık ayakları yere sağlam basan, içindeki kanserli
hücreyi dışa atan  yeni bir döneme girmiştir. Bu cennet vatan, artık, 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Bizi
yıkamayan bize güç verir misali. Şairin dediği gibi:
“Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır.  Külümüzden yükselen duman bizden yanadır.   Son durak, son ilahi ferman bizden yanadır. Dünya düşman olsa da iman bizden yanadır.”

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.