Değerler Eğitimi

15 Temmuz Kahramanları Değerler Eğitimi

15 Temmuz Kahramanları Değerler Eğitimi

15 Temmuz Kahramanları Değerler Eğitimi;
15 Temmuz gecesi diğer gecelerden çok farklıydı. Pek çok Kahraman vatan evlatları unutulmaz bir kahramanlık
destanı yazmış ve milletimiz tam bir milli iradeye sahip çıkma zaferi kazanmıştır.  Bu kahramanlarımızdan bazıları şunlardır;
Mustafa Özbey:
Malatya’da darbecilerin bıraktığı tankı alıp kullanıp belediyenin otoparkına çekmiştir. Yıllar önce  de bu tarz  tankları sürdüğünü ifade eden Metin Doğan “Daha önce tank kullandım, size nasıl yardımcı olabilirim” dediğini aktaran Özbey, “Polis de bana, ‘Seni Allah mı gönderdi.’ dedi ve kendisi de tanka bindi. Şehir turu yaptık, bizi gören polisler de sevinç gösterisinde bulundular.” değerlendirmesinde bulunmuştur.
Metin Doğan:
Atatürk Havalimanı’nda bir tankın önüne yatarak Darbe girişimine canını siper etmiştir. Metin Doğan, televizyonda gördüğü görüntülerden çok etkilendiğini dile getirmiş, Tankların şehir merkezinde olmaması gerektiğini düşünerek sokağa çıktığını vurgulamış, “Olaylarda çok fazla insanın öleceğini düşündüm, benim ölmem bunu engelleyebilir diye düşündüm, ölümü göze aldım ve tankın önüne yattım.” ifadesini kullanmıştır.
Şerife Boz:
Kamyon kasasına aldığı komşuları ve ailesi ile Taksim’e çıkarak direnişin sembol isimlerinden birisi olmuştur. Şerife Boz yaşadıklarını; “Allahım sen bizi koru dedik. Tekbir getirerek, dua ederek yola çıktık. Eşim ‘Taksim’e giremezsiniz.’ dedi ama biz girmeyi başardık. Allah size de güç, kuvvet versin. Sizlere bir şey olacak diye çok korktum. Bir anda yaşananları Mısır’a benzettim.” diye anlatmıştır.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.