Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Çalışmak Değerler Eğitimi

Peygamberimiz ve Çalışmak

Peygamberimiz ve Çalışmak;

       Çalışmak sözlükte çalışmayı seven anlamına gelir. Çalışkan insan; zamanını en iyi şekilde değerlendiren, boşa geçen zamanını savurganlık olarak gören insandır. Dünyaya yön veren bir çok bilim adamı, sanatçı, edebiyatçıda böyle düşünmüş olacak ki o güzelim eserler meydana  gelmiştir.
        Peygamberimizde diğer peygamberlerde olduğu gibi kazancını çalışarak elde etmiştir. Çocukken çobanlık yapmış, yetişkinliğinde ise ticaretle uğraşmıştır. O hayatının her aşamasında çalışmaya önem vermiştir. Bir hadisinde söyle buyurur efendimiz: Hiç kimse el emeğiyle kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir. Buradan da görüleceği gibi çalışmanın ne kadar önemli olduğunu görüyoruz.
        Hz Muhammet peygamber olarak Allah’tan aldığı emirleri ve öğütleri insanlara ulaştırmak için büyük çaba göstermiş; İslam dinini insanlara öğretmek için yoğun faaliyetlerde bulunmuştur. Çevresindeki insanlara zamanını iyi değerlendirmesini  öğütlemiştir.
      Peygamber Efendimizin çalışması ve zamanını iyi değerlendirmesi ile bizlere her zaman örnek olmuştur. Bizlerde Peygamberimizi  örnek alarak zamanın önemini bilmeli ona göre vaktimizi iyi değerlendirmeliyiz. Planlı ve çok çalışmalıyız.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.