Değerler Eğitimi

Başarı Hikayesi (Naim Süleymanoğlu)

3.207

Başarı Hikayesi (Naim Süleymanoğlu)

Başarı Hikayesi deyince aklıma hep Naim Süleymanoğlu gelir. Şimdi onun hayatına bakalım.

Naim Süleymanoğlu, 1967 yılında Bulgaristan’da doğdu. Bulgar Türk’ü olan Naim Turgut Özal’ın desteği ile Türk vatandaşı yapıldı. Göğsünde taşıdığı Ayyıldızın hakkını çıktığı her müsabakada verdi. Türk sporuna katkısı ve sonrasında gelen/gelecek olan nesile verdiği ilhamla adını her daim yaşatacaktır.

Naim Süleymanoğlu 1977 yılında halter sporuna başladı. İlk başarısını 1982’de Brezilya’da yapılan Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda elde etti. Toplamda 250 kilo kaldıran Süleymanoğlu, kilosunda büyük bir başarı sağlayarak  birinci oldu.
1983 yılında Viyana’da yapılan turnuvada, 56 kiloda dünya rekorlarını sırası ile koparmada 130.5, silkmede 165 ve toplamda da 295 kilo olarak kırdı. Daha sonra bu rekorlarını yine kendisi kırdı. 1986 yılında dünya şampiyonasında 60 kilo kategorisinden turnuvaya katıldı ve toplamdaki kendi rekorunu 335 kiloya çıkararak dünya şampiyonu oldu. 1988 Seul Olimpiyatları’da ise yine 60 kilo kategorisinde kendisine hayran bıraktıracak muhteşem rekorlar kırdı. (Toplam: 342,5 kg) Naim Süleymanoğlu’nun Seul’daki gurur verici başarısı ile Türkiye’ye yapılan olimpiyatlarda güreş dışında ilk altın madalya kazandıran sporcumuz oldu

Naim Süleymanoğlu, 1992 Barcelona Olimpiyatları’nda ve 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda yine muhteşem başarılara imza attı.
Naim Süleymanoğlu, 8 kez dünya şampiyonu oldu. 46 kez ise dünya rekoru kırdı. 1988’de dünyaca ünlü Time dergisine kapak oldu. 1992’de Uluslararası Halter Komisyonu tarafından Dünya’nın En İyi Sporcusu seçildi.

O hala dünyanın gelmiş geçmiş en iyi haltercisi, dünya ve olimpiyat şampiyonu haltercimiz… CEP HERKÜLÜMÜZ… Halterimizde nice NAİM’lerin ortaya çıkması temennisiyle…

Başarı Hikayesi

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.