Değerler Eğitimi

Eli Kulağında Olmak Deyiminin Hikayesi

Eli Kulağında Olmak Deyiminin Hikayesi

Eli Kulağında Olmak Deyiminin Hikayesi;

İslam dininin en önemli ibadetlerinden birisi hiç kuşkusuz namaz ibadetidir. Günlerden bir gün bir köyün imamı varmış. Bu imam cemaatle sohbet eder, onlara kıssalar anlatır, kuran ve hadislerden hareketle onlara İslam dinini öğretirmiş. Ne zaman ki ezan vakti yaklaşsa sohbetini bir sonuca bağlar ve minareye çıkarmış. Bir süre sonra o gür ve tok sesiyle ezanını okur insanları Allah’ın emri olan namaza davet edermiş.

Bu ritüel her gün günde beş vakit devam edermiş. Ezan vakti gelince caminin imamı minareye çıkar oradan da gür bir sesle ezanı okurmuş.

Günlerden bir öğle vakti namaz zamanı yaklaşmış. Dışarıda oturan insanlar imamın minareye çıktığını görmüşler. İmam ezanı okumaya başlamadan önce elini kulağına atar ve öyle okurmuş. İşte tam da elini kulağına attığı an caminin dışındakilerden birisi hemen arkadaşlarına dönmüş ve şöyle söylemiş;

-haydı kalkın camiye geçelim hoca elini de kulağına attığına göre vakit çok çok yaklaştı. Adamın dediği oldu hoca yanık, tok ve gür sesi ile ezanı okudu.

işte ne zaman gerçekleşmesi yakın bir iş yapacak olsak bu deyim aklımıza gelir. Henüz olmadı ama birazdan olur eli kulağında deriz.

Eli Kulağında Deyiminin Anlamı Nedir:

Gerçekleşmek üzere, olması çok yakın. Neredeyse olacak, çok yakında olması beklenen (şey). Gerçekleşmesi pek yakın. Gerçekleşmek üzere olan, çok yakın zamanda olacak anlamında kullanılan bir deyimdir.

El Kulağında Olmak Deyimi İle Cümleler:

  • Eli kulağında birazdan gelir.
  • Meraklanma eli kulağındadır, her an gelebilir.
  • Çok çok az kaldı işi halletmesine, eli kulağındadır.
  • Sabırsızlanma eli kulağında birazdan çıkıp gelir yanımıza.
  • Eli kulağındadır, otobüs az sonra gelir.
  • Nerede kaldı eli kulağında demiştiniz daha gelmedi.
  • Eli kulağında güzel haberler yakında gelir.
  • Az daha bekle eli kulağında gelir şimdi.

Benzer Yazılar

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.