Değerler Eğitimi

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Çevreyi Temiz Tutmak İle İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsanın yaşadığı, hayatını sürdürdüğü, etkileşime geçtiği alana çevre diyoruz. İnsanın günlük yaşamını devam ettirmesi için çevresi ile uyum içerisinde olması gerekir. Çevreyle bütünleşen insan çevreye daha iyi ayak uydurur ve tüm yapaylıklardan vazgeçerek doğal olana yönelir. Doğal olan her şey ise çevreye uyumlu, çevreye saygılıdır.

Çevre bizim için çok önemlidir. Peki bizim için çok önemli olan çevremize gereken değeri veriyor muyuz. En basitinde çevremiz yeterince temiz mi. Ya da biz çevremizi temiz tutmak için ne yapıyoruz? Maalesef çevremiz gerek bizden kaynaklı gerekse diğer insanlardan kaynaklı olarak her geçen gün biraz daha kirlenmekte ne yazık ki çevremiz kirlendikçe de hem insan yaşamına hem de canlı yaşamına tehdit olmaktadır. Halbuki günlük yaşamınızda insanlar olarak biraz daha dikkatli olsak çevremiz acısında hem de bizim geleceğimiz acısından ne de güzel olurdu. Mesela en basitinden çöplerimizi rast gele atmak yerine çöplere atsak, yerde bir poşet, ambalaj, kâğıt gördüğümüzde onu oradan alıp çöpe atsak, geri dönüşüme önem versek, evlerimizde atık yağlarımızı lavaboya dökmek yerine birikirsek, biten pilleri yere ya da çöpe atmak yerine pil toplama alanlarına götürsek kendimizce çevreyi korumak için birtakım önlemler almış olurduk.
İçerisinde yaşadığımız doğa bizim hayat kaynağımızdır. Doğayı kirletmek demek insanı kirletmek demektir. Çevremizi temiz tutalım. Geri dönüşüme önem verelim. Çevre temizliği konusunda hassas olup çevreyi kerpetenleri uyaralım. Doğamıza sahip çıkalım.

Etiketler:

Yorumlar
  1. Hasan Yavuz dedi ki:

    Çok güzel olmuş Tebrikler

    1. galip58.06.47 dedi ki:

      Teşekkürler

  2. Anonim dedi ki:

    Salak la