Değerler Eğitimi

Sağlıklı Yaşamak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıklı Yaşamak İle İlgili Kompozisyon Örneği

Sağlıklı Yaşamak İle İlgili Kompozisyon Örneği;

İnsanlar günlük hayatta bir çok ihtiyacının gerçekleştirmesi, kaliteli zaman geçirmesi, mutlu bir hayat sürmesi için sağlığına özen göstermesi gerekmektedir. Sağlıklı bir birey toplum içinde daha aktif olur. Yediğinde, içtiğinde hayatın güzelliklerinden daha çok faydalanırlar. Fakat sağlıklı olmayan bireyler maalesef istedikleri bir çok işi gerçekleştiremez; gerçekleştirse bile yeteri kadar zevk alamazlar.

Peki sağlıklı yaşamak için ne yapmalıyız. Öncelikle düzenli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Yediklerimize, içtiklerimize çok dikkat etmeliyiz. Temel besin gurubu olan et, yumurta ve kuru baklagiller; süt ve süt ürünleri; sebze ve meyve ; ekmek ve tahıl gurubunu yeteri kadar tüketmeliyiz. Boyalı, koruyucu maddeler içeren ambalajlı ürünlerden olabildiğince uzak durmalı. Açıkta satılan ürünleri almamalıyız. Dışarıdan, lokantalardan ziyade yemeklerimizi kendi evimizde hiyjenik ortamda hazırlayıp yemeliyiz. Yeterli ve dengeli beslenmenin yanı sıra bol bol hareket etmeli ve bol su içmek çok öenmlidir. Hareket eden, spor yapan kişi daima dinç olur. Hastalıklardan uzak durur. Özellikle obezite, şeker hastalığı gibi çağımızın en sık karşılaşılan hastalıklara kazanma riski azalır. Düzenli uykuda en az düzenli beslenme, hareket ve su kadar önemlidir. Unutmamak gerekir ki uyku halinde insan bedeni aklı dinlenir. Ayrıca organlar kendini daha çok uykuda yeniler.

Sağlıklı yaşamak için yukarıdaki belirttiğimiz hususların yanında da stresten uzak durmalıyız. Hayatın daha yaşanabilir, daha güzel olması için sağlığımıza dikkat etmeliyiz.

Etiketler:

Yorumlar
  1. galip58.06.47 dedi ki:

    harika

  2. Anonim dedi ki:

    Harika

  3. . dedi ki:

    .